Äiti toi halloween-koristeet lapsensa haudalle – karu vastaanotto: "Hautausmaan säännöissä mikään ei estä tätä"

Koska halloweenia vietetään Suomessa, ja miksi? 3:28
Koska halloweenia vietetään Suomessa, ja miksi? Asiantuntija vastaa kinkkiseen kysymykseen

Halloweenin kunniaksi Christina halusi tuoda lapsensa haudalle koristeita, mutta muut eivät olleet idean ihanuudesta samaa mieltä.

Yhdysvaltain New Hampshiressa asuva Christina Wohle menetti poikansa vuonna 2016. 18-vuotias William "Cole" Wohle oli ottanut osaa rodeokilpailuun, mutta hänen sydämensä petti sen jälkeen, kertoo Boston.com.

Colen hautakiveen on ikuistettu hänet cowboyna. Halloweenin kunniaksi Christina halusi tuoda haudalle muutakin mieleenpainuvaa, mutta muut eivät olleet hänen pyrkimyksistään samaa mieltä.

Luurankokoriste katosi kahdesti

Christina koristeli poikansa haudan luurangolla, jolla on cowboy-hattu. Luuranko kuitenkin poistettiin kahdesti kolmen päivän sisällä.

– Olen väsynyt siihen, että Colen halloween-koristeet poistetaan! Se on töykeää! Siinä, että pitää vähän hauskaa kuoleman kanssa, ei ole mitään väärää. Joskus on pakko nauraa, koska itkettäviä asioita on niin paljon, Christina kirjoitti Facebookissa.

Christinan mukaan koristeet eivät häiritse esimerkiksi hautausmaan hoitoa, koska haudalla ei kasva ruohoa.

– Hautausmaan säännöissä mikään ei estä tätä, ja ei pitäisikään estää, Christina sanoo.

Hän toivoisikin muilta hieman halloween-henkeä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Näin hautausmaa vastaa

Hautausmaan edustajan mukaan haudalta voidaan poistaa mikä tahansa koriste, eikä tästä tarvitse ilmoittaa perheelle. Edustajan mukaan luuranko haittasi hautausmaan ylläpitoa.

Christina on tyytymätön tilanteeseen.

– Olen pahoillani, että otan tämän henkilökohtaisesti, mutta ei hautausmaissa pitäisi olla kyse pelkästään surusta, niiden pitäisi olla myös elämän juhlimista varten, rakkaan kanssa olemista varten ja sitä varten, että tämän rakkaan henki saisi loistaa, Christina kommentoi Facebookissa.

– Lapsen menettäminen on kauheaa, eikä lapsen pitäisi olla pelkkä nimi kivessä. Hautausmaa voi olla hänen uusi, ikuinen kotinsa, mutta ei sen tarvitse olla synkkä ja tylsä, se voi olla täynnä elämää ja ilmaista iloa, jonka (kuollut) jakoi elämänsä aikana niin monien kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat