Äiti hylkäsi vastasyntyneen Jessican sairaalaan ja katosi 14 vuodeksi – selittää vihdoin, mitä kohtalokkaana päivänä oikein tapahtui

Vastasyntyneen vauvansa 14 vuotta sitten hylännyt äiti on vihdoin löytynyt Australiassa.

Huhtikuussa 2019 australialainen Jessica Boatwright, 14, etsi biologista äitiään A Current Affair -ohjelmassa. Äiti hylkäsi hänet Sydneyssä sijaitsevaan Liverpoolin sairaalaan keskellä yötä vuonna 2005 ja katosi jälkiä jättämättä. Jessica oli tuolloin vain muutamien tuntien ikäinen.

– Se ei ole hänen vikansa, oli syy mikä tahansa, viiden kuukauden ikäisenä adoptoitu Jessica totesi ohjelmassa.

Tuodessaan vauvan sairaalaan äiti oli valehdellut henkilöllisyytensä. Poliisit, lääkärit ja australialaismedia vetosivat julkisesti äitiin viiden kuukauden ajan toivoen, että tämä palaisi takaisin. Näin ei kuitenkaan käynyt.

Äiti astui esiin

Nyt, 14 vuotta katoamisensa jälkeen, äiti on vihdoin löytynyt ja kertonut oman versionsa tapahtumista niin ikään A Current Affair -ohjelmassa, kertoo muun muassa  9News.

Äiti tuntee edelleen syyllisyyttä ja häpeää tyttärensä hylkäämisestä. Sen vuoksi hänen henkilöllisyytensä salattiin ohjelmassa. Nainen kertoi kuitenkin avoimesti, mikä johti sydäntä särkevään päätökseen 14 vuotta aiemmin.

– Olin silloin peloissani, minusta tuntui, etten tiennyt, mitä tehdä, äiti selittää.

Synnytti hiljaa huoneessaan

Nainen kertoo muuttaneensa Australiaan 18 vuoden ikäisenä. Vain kuukausia muuttonsa jälkeen hän tajusi olevansa raskaana ja päätti epätoivoisena salata kaikki merkit raskaudestaan. 

Nuori nainen oli ruokaostoksilla isoäitinsä kanssa, kun synnytyskivut alkoivat. Kotiin selvittyään hän synnytti makuuhuoneessaan, vaikka sisarukset ja isoäiti olivat aivan lähellä toisessa huoneessa.

– Synnytin, mutta kukaan ei tiennyt, koska en huutanut, hän paljastaa nyt.

Äiti kertoo leikanneensa napanuoran saksilla. Vauva ei huutanut, joten äiti vain peitteli hänet ja katseli pienokaistaan. Kun muu perhe nukahti, tuolloin vasta teini-ikäinen äiti livahti vauvan kanssa ulos ja meni paikalliselle poliisiasemalle. Hän ei kuitenkaan löytänyt ketään auttamaan ja meni sairaalaan.

Sairaalan turvakameroista selvisi jo tuolloin, että äiti oli lopulta lähtenyt salaa sairaalasta jättäen vauvansa hoitajien huomaan.

– Oli aika vaikeaa päättää kävellä pois sairaalasta tuona päivänä, äiti sanoo nyt.

"Se on ihme"

Päätös on vaivannut häntä siitä asti.

– Ihmiset näkevät, että olen onnellinen ulospäin, mutta sisimmissäni itken joka päivä, miettien, missä vauvani on, äiti kertoo tuntemuksistaan vuosien mittaan.

Vaikka uutisia katsonut äiti tiesi, että häntä etsittiin, häntä pelotti astua asiin.

Vasta nähtyään Jessican vetoomuksen televisiossa, hän päätti vihdoin astua esiin. Äidin henkilöllisyys varmistettiin DNA-testillä.

– Se on ihme, että löysimme hänet, kommentoi ilahtunut Jessica.

Lähteet: 9News, News.com.au

Lue myös:

    Uusimmat