3-vuotias Edvin valloitti sydämet Myrskyluodon Maijan ensi-illassa – näin hän päätyi rooliinsa päähenkilöiden lapsena

3-vuotias Edvin valloitti sydämet Myrskyluodon Maijan ensi-illassa – näin hän päätyi päähenkilöiden lapseksi 6:42
Katso videolta 3-vuotiaan Edvin Hujasen mietteet siitä, millaista oli päästä mukaan kotimaiseen suurtuotantoon. Edvin esittää Myrskyluodon Maija -elokuvassa päähenkilöiden lasta.

Runsaasti katsojia avausviikonloppuna kerännyt Myrskyluodon Maija -elokuva tuo valkokankaalle ruotsalaisten päätähtien lisäksi tukun suomalaisia lapsinäyttelijöitä, joista 3-vuotias Edvin varasti huomion elokuvan yli tuhatpäisessä kutsuvierastilaisuudessa.

Perjantaina ensi-iltansa saanut Tiina Lymin ohjaama Myrskyluodon Maija -elokuva nostaa esiin lukuisia katsojille entuudestaan tuntemattomia lapsinäyttelijöitä. Suurin osa heistä on ahvenanmaalaisia, sillä elokuvassa puhutaan ruotsia Ahvenanmaan murteella.

Joukon yksi nuorimmista lapsinäyttelijöistä on nyt 3-vuotias Edvin Hujanen, täysin suomenkielinen pieni pellavapää Sipoosta. 

Edvin valloitti elokuvan yli tuhaspäisen kutsuvierasyleisön Helsingin Tennispalatsissa poseeraamalla luontevasti kameroiden edessä ja esittäytymällä koko kutsuvierasjoukolle elokuvasalissa ennen näytöstä.

MTV Uutiset tapasi Edvinin kutsuvierastilaisuudessa, ja Edvin kertoo kokemuksestaan elokuvanäyttelijänä yllä olevalla videolla.

Edvin oli vain 2-vuotias saadessaan rooliin kotimaisesta suursatsauksesta. 

Isä Arto Hujanen kertoo olleensa hetken aikaa huolissaan siitä, miten pieni poika pärjää kuvauksissa ja onko koko 4,4 miljoonan euron elokuva mahdollisesti jopa vaarassa sen vuoksi.

Aluksi tuntui ihan uskomattomalta, kun oma poika pääsi mukaan sitten vähän kauhistuttavaltakin, että miten me saadaan se toimimaan, kun hän ei ole ikinä ollut missään tällaisessa mukana, Arto Hujanen kertoo.

Mietin, että tullaanko me tärvelemään kuinka paljon tätä elokuvaa. Mutta sitten jo parin kuvauspäivän jälkeen kaikki alkoi mennä tosi hyvin.

Hujanen kehuu ohjaaja Tiina Lymin työtä siinä, miten hienosti tämä työskenteli lasten kanssa.

Lymi puolestaan sanoo, että lapsia pitää osata ohjata omalla tavallaan.

Ei koskaan keppiä, vaan pelkkää porkkanaa. Lapselle pitää tulla turvallinen olo kuvauksissa. Minulla pitää olla auktoriteettiä, mutta samaan aikaan pitää olla lempeä. Se on kuitenkin työpaikka, ei leikkipaikka, Lymi toteaa.

Ja minulla itselläni on kolme lasta, joten osaan toki olla lasten kanssa.

Lisäksi Lymi painotti elokuvan päänäyttelijöille Amanda Janssonille ja Linus Troedssonille, että heillä pitää olla aito kontakti pieniin lapsinäyttelijöihin. Lapset esittivät elokuvassa heidän hahmojensa Maijan ja Jannen lapsia.

Edvin sai roolin sosiaalisen median avustuksella.

Se oli hyvien sattumusten summa. Sosiaalisen median kautta haettiin tällaiseen rooliin ja sitten meihin otettiin yhteyttä, äiti Sonja Hujanen kertoo videolla.

Elokuva kiinnostaa suomalaisia

Elokuva kiinnosti avausviikonloppuna suomalaisia toden teolla, sillä elokuvan näki ensi-iltaviikonloppuna kaikkiaan 45 931 katsojaa. 

Kyseessä on yksi 2020-luvun vahvimpia kotimaisen elokuvan avausviikonlopun tuloksia sekä vahvin kotimaisen laatudraaman avaus. 

Rauno Ronkaisen kuvaama elokuva maksoi lähes neljä kertaa niin paljon kuin kotimaiset elokuvat nykyään keskimäärin.

Myrskyluodon Maija on valittu Götebörgin ja Rotterdamin elokuvafestivaalien ohjelmistoon. Rotterdamissa se esitetään englanninkielisellä nimellä Stormskerry Maja.

Ruotsin ensi-ilta on Göteborgin kansainvälisen elokuvafestivaalilla, jossa se esitetään sen ruotsinkielisellä nimellä Stormskärs Maja.

Ahvenanmaan saaristoon sijoittuvan elokuvan muissa rooleissa nähdään muun muassa Jonna Järnefelt ja Tobias Zilliacus, jotka esittävät Maijan vanhempina. 

Maijan sisarta näyttelee Amanda Kilpeläinen Arvidsson ja brittiupseerien rooleissa ovat Desmond Eastwood ja Tony Doyle.

Vastanaineiden Maijan ja Jannen koskettava rakkaustarina perustuu kirjailijaAnni Blomqvistin romaanisarjaan Myrskyluoto.

Kirjojen tarinasta tehtiin 1970-luvulla Åke Lindmanin ohjaama tv-sarja Myrskyluodon Maija, joka teki tunnetuksi Lasse Mårtensonin säveltämän tunnusmusiikin.

Katso yllä olevalta videolta, miten Edvin kuvailee kokemustaan ja millainen työpaikka se lopulta hänelle oli.
 

Lue myös:

    Uusimmat