3 vinkkiä yhdessä asumiseen – vältä turhat ongelmat!

Yhteen muuttaminen on luonnollinen askel vakaassa, pitkään kestäneessä parisuhteessa. Yhdessä asuminen voi kuitenkin aiheuttaa tarpeetonta stressiä. Lue, miten selvitätte ongelmat!

Tapaat ihanan ihmisen, rakastutte, muutatte yhteen, kävelette alttarille, ostatte unelmakotinne ja saatte söpöjä lapsia – siinä monen resepti täydelliseen elämään.

New York -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan 14 prosenttia pareista eroaa vuoden sisällä yhteenmuutostaan ja kolmasosa avopareista eroaa kolmanteen vuoteen mennessä. Ei kovin lupaavaa.

Näiden kolmen vinkin avulla yhdessä asuminen voi onnistua helpommin!

1. Tavoitteet ja sopimukset

Miettikää, mitkä ovat yhteenmuuton tavoitteet. Onko kyseessä kokeilu elämänmittaista sitoutumista varten? Yritättekö vain säästää vuokrassa? Asettakaa tavoitteet uutta, yhteistä elämäänne varten ja huomioikaa, ettei yhdessä asuminen ole laastari jo olemassa oleviin ongelmiin – ei, vaikka asunto olisi kuinka kiva ja uudet huonekalut kuinka söpöjä tahansa.

Myös niinkin itsestäänselvistä asioista kuin kodin arkiaskareista kannattaa neuvotella. Ei ole oikein, että toinen siivoaa ja toinen sotkee. Jos toinen pitää imuroinnista ja toinen tiskauksesta, siivoushommat lutviutuvat luonnostaan, mutta jos kumpikin vihaa siivousaskareita, niin kannattaa puhua siitä, miten asiat saadaan hoidettua. Näin vältätte turhan hermostumisen ja vältettävissä olleet kinat.

2. Luokaa omaa tilaa

Kaikkea ei pidä tehdä yhdessä. Sen lisäksi, että omat harrastukset ja ystävät ovat hyvä idea, myös kotonanne pitää olla yksityiset nurkkaukset kummallekin.  Jos tilaa ei ole kuitenkaan liikaa, voi kokeilla luovia sisustusratkaisuja. Jos esimerkiksi toinen tykkää pelata autopelejä ja toinen pitää askartelusta, voi saman pöydän jakaa kummallekin sopivaksi. Voitte olla samassa tilassa, mutta kuitenkin keskittyä omiin harrastuksiinne.

3. Ei turhia tavaroita

Pienessä kodissa toisen turhat tavarat saattavat ärsyttää. Jos kumppanin 300 kynsilakkapulloa ja kenkävarasto vievät niin paljon tilaa, ettei sitä riitä omille tavaroille ja asia ärsyttää, kannattaa asiasta keskustella ennen kuin siitä tulee oikea ongelma. Muista, ettei kukaan ole ajatustenlukija.

Osittainen lähde: Trulia

Lue myös:

    Uusimmat