Oletko etäsuhteessa? Näin saat sen kestämään

Etäsuhteessa eläminen ei ole aina helppoa, mutta välimatka ei myöskään ole este hyvinvoivalle parisuhteelle. Alla kymmenen vinkkiä, joilla kaukorakkauden saa toimimaan.

1. Tehkää pelisäännöt selviksi

Mitä odotatte toisiltanne erossa ollessanne? Kuinka usein näette ja kuinka paljon pidätte yhteyttä? Missä menee pettämisen raja?

2. Pitäkää yhteyttä säännöllisesti

Päivittäiset hyvän yön ja huomenen toivotukset ovat hyvä tapa lähteä liikkeelle. Pieniltäkin tuntuvista asioista kannattaa kertoa, niin toinen kokee olevansa mukana arjessasi. Kuvien, ääniviestien ja lyhyiden videoiden saaminen saa toisen tuntemaan olonsa tärkeäksi.

3. Sopikaa Skype-treffit

Arjen kiireiden keskellä ei välttämättä meinaa löytyä yhteistä aikaa soittelulle. Siksi puhelut kannattaa sopia samalla tavalla kuin muutkin tapaamiset. On kivempaa oikeasti nähdä ja kuulla toista reaaliajassa kuin pelkkien viestien välityksellä.

4. Nauttikaa yksinolosta ja muusta seurasta

Elämän ei pidä pyöriä kumppanin ympärillä, eikä toisiinsa tarvitse olla yhteydessä vuorokauden ympäri. Yksinolo ei välttämättä tarkoita yksinäisyyttä. Kumppanin ollessa toisaalla aikaa jää myös perheelle ja ystäville. Muista antaa aikaa myös näille suhteille sen sijaan, että jäisit kotiin märehtimään ikävääsi.

5. Puhukaa tuhmia

Seksuaalisten tarpeiden tyydyttäminen on etäsuhteessa luonnollisesti fyysisesti hankalampaa. Onneksi seksuaalisuuteen kuuluu myös henkinen puoli. Pidä erotiikkaa yllä lähettelemällä vihjailevia viestejä ja kiusoittelevia kuvauksia siitä, mitä tapahtuu, kun seuraavan kerran näette.

6. Kirjoittakaa kirjeitä

Mikään ei ole ihanampi yllätys kuin kaukaa tullut postikortti tai rakkauskirje. Joskus kirjeeseen tai pakettiin voi laittaa pienen lahjankin – kaikkia pieniäkin merkkipäiviä kannattaa juhlistaa!

7. Tehkää samoja asioita – myös yhdessä!

Suositelkaa toisillenne kirjoja, musiikkia, televisiosarjoja ja elokuvia. Jaetut kokemukset vahvistavat, ja niistä on kiva jutella jälkikäteen. Ehkä voisitte molemmat mennä tahoillanne katsomaan saman leffan samana päivänä? Toisaalta netin välityksellä voi myös vaikka pelata yhdessä tai pitää linjat auki leffan kommentointia varten.

8. Lukitkaa tapaamiset etukäteen

Etäsuhteen ehdottomia kohokohtia ovat tietenkin yhteiset tapaamiset. Tapaamistiheydestä kannattaa sopia etukäteen ja pitäytyä siinä. Odottaminen tuntuu helpommalta, kun tietää, milloin pääsee näkemään toisen seuraavan kerran.

Viikkojen tai kuukausien välein tapahtuville tapaamisille kerääntyy helposti paljon paineita. Aikaa on rajoitetusti, ja kaiken pitäisi olla täydellistä. Kannattaa muistaa, että jokainen tapaaminen ei voi olla yhtä ilotulitusta ja perhosia vatsassa, vaan osa ajasta kuluu toisinaan myös kinastellessa. Ylä- ja alamäet kuuluvat jokaiseen suhteeseen.

9. Keskustelkaa jatkosta

Olisi hyvä, että parin tiedossa olisi ajankohta, jolloin etäsuhde tulee loppumaan. Harva jaksaa välimatkaa loputtomiin, eikä suhde voi syventyä ilman yhdessä vietettyä aikaa. 

Oletteko yhtä mieltä siitä, milloin etäsuhteen voi odottaa loppuvan ja lähisuhteen alkavan? Keskustelkaa ja sopikaa asiasta.

10. Olkaa rehellisiä

Etäsuhteessa on erityisen tärkeää kertoa epävarmuuksista, peloista ja mustasukkaisuudesta. Jos tunteita ei pääse käsittelemään ja sanomaan ääneen, ne patoutuvat sisälle, eikä siitä seuraa mitään hyvää. Olkaa rehellisiä ja avoimia toisillenne.

Voiko parisuhde toipua pettämisestä?

Uskottomuus parisuhteessa on aina suuri kriisi. Mutta voiko siitä päästä yli, ja onko parisuhde enää koskaan samanlainen? Katso video alta.

3:43

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja