3.12. Hedelmäinen possurulla ja juuresmuusi

Possurulla

  • 1 porsaansisäfilee
  • 3 rkl luumusosetta
  • 10 kuivattua aprikoosia
  • 1 hapan omena
  • ½ tl jauhettua neilikkaa
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • paistinarua sitomiseen

Poista porsaanfileestä kalvot. Avaa filee terävällä veitsellä auki ja nuiji sitä kevyesti kelmun alla levyksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Raasta kuorittu omena luumusoseen joukkoon. Pilko aprikoosit ja lisää ne mukaan. Lisää mukaan myös neilikka, inkivääri ja punaviinietikka. Sekoita ainekset hyvin keskenään. Levitä täytettä porsaanfileelle ja sido se narulla kiinni. Paista fileeseen kaunis väri pannulla ja laita uuniin 180 asteeseen noin 15-25 minuutiksi tai kunnes sisälämpö on 65 astetta. Anna fileen levätä hetki ennen tarjoilua ja siivuta fileestä ohuita siivuja.

Juuresmuusi

  • 4 perunaa
  • 1 iso palsternakka
  • 1-2 porkkana
  • pala juuriselleriä
  • 3 dl maitoa
  • 80 g voita
  • 0,5 dl hunajaa
  • suolaa ja valkopippuria

Kuori perunat ja juurekset. Pilko ne peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Laita suolattuun veteen kiehumaan. Laita pieneen kattilaan voi, maito ja hunaja. Tuo ne kiehumispisteeseen. Valuta kasvikset kun ne ovat täysin kypsiä ja laita takaisin kattilaan. Kaada maitoseos niiden päälle. Murskaa survimella tai puunuijalla soseeksi ja mausta suolalla ja pippurilla.

Lue myös:

    Uusimmat