280 SM-liigaottelua pelannut hyökkääjä päättää uransa: "Olen kantanut kulttipelaajan viittaa ylpeydellä ja erottunut siten joukosta"

1:05
Taavi Vartiainen tunnettiin kovista ja periksiantamattomista otteistaan. Tässä hän löysi tanssiparin Valko-Venäjällä pelatussa CHL-ottelussa 2019.

Taavi Vartiainen, 28, lopettaa jääkiekkoilijan uransa. Kulttihyökkääjä kertoo päätöksestään Pelicansin tiedotteessa.

Pelicansin junioripolunkin läpi käynyt Vartiainen pelasi urallaan lahtelaisseurassa kaikkiaan 280 SM-liigaottelua, joista 271 oli runkosarjapelejä. Niissä hän kokosi tehopisteet 20+33=53. Viimeisimmät SM-liigapelinsä lahtelaishyökkääjä tahkosi sesongilla 2019–20.

– Pelicansin omana kasvattina olen etuoikeutettu ja kiitollinen, että sain edustaa kotikaupunkini seuraa useiden vuosien ajan. Sydämeni on aina ollut, ja tulee aina olemaan turkoosi. Mahtavien pelikavereiden ja valmentajien kanssa olen saanut kokea niin onnistumisia kuin pettymyksiä, Vartiainen kertoi.

Viime kausi jäi Vartiaisen uran viimeiseksi. Hän kirjautti sesongin aikana viisi ottelua Mestiksen Peliitoissa, kolme peliä Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Mariestad BoISissa sekä seitsemän ottelua Saksan kolmossarjassa EXA IceFighters Leipzigissa.

Kaukaloon kaikki, mitä rahkeista löytyi

Ura ei ollut pelkkää riemujuhlaa, ja Tarviainen puhui avoimesti vaikeuksistaankin. Vuonna 2020 hän kertoi avoimesti sairastavansa kaksisuuntaista mielialahäiriötä.

– Yhteinen iso kiitos koko Pelicans-yhteisölle siitä tuesta, mitä olen saanut erityisesti mentaalisten ongelmieni alettua. En ole kokenut missään vaiheessa, että olisin jäänyt yksin, Vartiainen kiitteli.

Tiedotteessa kuvaillaan, että Vartiainen kohosi Pelicans-kannattajien suosikiksi "periksiantamattomalla asenteellaan ja kovaotteisella pelityylillään".

– Fanit ovat kohdelleet minua aina loistavasti. Olen kantanut kulttipelaajan viittaa ylpeydellä ja erottunut siten joukosta. Olen jättänyt kaukaloon kaiken, mitä rahkeista on löytynyt. Isku Areenan katsomossa näemme varmasti jatkossakin.

8:23
Taavi Vartiainen kertoi vielä syksyllä 2021 tavoittelevansa SM-liigapaluuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja