Mainos

240 saksalaisturistia "panttivankeina" Siperiassa

Yli 240 venäläissyntyistä saksalaisturistia oli tiistaina kolmatta päivä juuttuneena Siperiaan, kun saksalaiset ja venäläiset matkanjärjestäjät kiistelivät tilauslentomaksuista.

Kaikilla matkailijoilla oli voimassaolevat paluuliput Aviaexpresscruise-nimisen venäläisen lentoyhtiön koneeseen, mutta Barnaulin kaupungin viranomaiset vaativat heitä maksamaan 200 dollarin (205 euron) lisämaksun kotiinpaluun järjestymisestä.

Venäläisosapuoli sanoo saksalaisyhtiön olevan sille velkaa 170000 dollaria (174000 euroa).

Frankfurtilaisyhtiö puolestaan syyttää venäläisiä sopimusrikkomuksista ja sanoo maksavansa loput, kun turistiryhmä on takaisin Saksassa.

Matkailijoiden joukossa on 50 lasta. Ryhmän jäsen Alois Zerr sanoo venäläisten ottaneen heidät "panttivangeiksi". Useilla ryhmän jäsenillä ei ole varaa maksaa vaadittua lisämaksua. Monet pelkäävät myös työpaikkojensa puolesta, kun kotiinpaluu viivästyy.

Venäläisviranomaisten mukaan paluulento voidaan järjestää jo tänä iltana tai huomenna, jos maksukiista ratkaistaan. Turistit ovat majoitettuina paikallisiin hotelleihin tai sukulaistensa luo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.