Mainos

24 kuollut Sveitsin lentoturmassa

Kaksikymmentäneljä ihmistä kuoli ja yhdeksän loukkaantui matkustajakoneen maahansyöksyssä Sveitsissä, lähellä Zürichin lentokenttää myöhään eilen illalla.

Pienehkössä matkustajakoneessa oli 28 matkustajaa ja viisi miehistön jäsentä. Matkustajat olivat kotoisin Keski-Euroopan maiden lisäksi Kanadasta ja Israelista. Lennolla ei tiedetä olleen suomalaisia.


Koneen omistaneen Crossair-yhtiön tiedottajan mukaan Jumbolino-tyyppinen kone oli matkalla Berliinistä Zürichiin, kun se tuntemattomasta syystä syöksyi maahan Birchwilissä 15 minuuttia ennen laskeutumistaan Zürichin lentokentälle. Kone syöksyi metsikköön lähellä lentokenttää ja syttyi tiettävästi palamaan. Poliisiviranomaisten mukaan yhdeksän loukkaantunutta saatiin vedettyä ulos koneen hylystä.

Molemmat koneen mustat laatikot on löydetty.

Sää alueella oli tapahtuma-aikaan hieman jälkeen iltakymmenen tuulinen ja huono. Asiantuntijat arvelevat, että kone oli asettunut oikeaan asentoon laskeutumista varten, mutta sen epäillään lentäneen liian matalalla.

Crossairin johtajan Andre Dosen mukaan ei ole mitään syytä epäillä, että kone olisi joutunut terrori-iskun kohteeksi. Jumbolino, joka tunnetaan myös nimellä Avro RJ, on nelimoottorinen kone, jolla Crossair on lentänyt pääasiassa Sveitsin sisäisiä reittejä.

Jumbolinoja on useita malleja, esimerkiksi 82-paikkaisia ja 97-paikkaisia koneita. Onnettomuuskone oli 100-paikkainen Jumbolino.

Eilinen onnettomuus oli toinen Crossairille sattunut lentoturma. Viime vuoden tammikuussa yhtiön Saab 340-tyyppinen kone syöksyi maahan Zürichissa. Onnettomuudessa kuoli kymmenen ihmistä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-AP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.