Mainos

24 asiaa, jotka sinun tulisi tehdä, kun olet vielä nuori

Nuorena kannattaa todella nauttia vapaudesta, joka sinulle on suotu.

Mennyttä aikaa ei saa takaisin, joten on sanomattakin selvää, että jokainen hetki kannattaa käyttää parhaalla mahdollisella tavalla.

Nuorena elämä ei välttämättä ole vielä rutinoitunut arjen ympärille – toisia tämä vaihe saattaa ahdistaa, toiset taas näkevät tässä tuhat mahdollisuutta.

Bright Side listasi 24 asiaa, jotka jokaisen nuoren tulisi tehdä, ennen kuin on liian myöhäistä.

1. Tuijota auringonnousua erikoisessa paikassa

Huikea vuoristonäkymä, pilvenpiirtäjän ylin kerros tai koskemattoman saaren hiekkaranta – oli valintasi mikä tahansa, on aamun ensimmäisten auringonsäteiden ihailu aikaisen heräämisen väärti.

2. Lähde matkalle

Sanotaan, että ihmiset, jotka käyttävät rahansa matkustamiseen uusien vaatteiden sijaan ovat kaikkein onnellisimpia. Toisinaan pelkkä päiväreissu lähikaupunkiin voi avata maailmaasi aivan uudella tavalla.

3. Vietä aikaa nuorempien sisarustesi kanssa

Mitä vanhemmaksi tulemme, sitä useammin kalenterimme täyttyvät arkisista menoista ja muista kiireistä. Vietä siis aikaa nuorempien sisarustesi kanssa vielä, kun voit! Aika kuluu kuin siivillä, joten nauti nuoruudesta.

4. Älä unelmoi, vaan toteuta unelmiasi

Mistä asioista olet aina haaveillut? Oletko aina halunnut oppia surffaamaan tai soittamaan pianoa? Lopeta haaveilu ja ryhdy rohkeasti toteuttamaan unelmiasi!

5. Ylitä pelkosi

Jokainen pelkää jotain: pimeää, käärmeitä, korkeita paikkoja tai ahtaita hissejä. Pelkojen kanssa ei kuitenkaan tarvitse kärvistellä – niistä kannattaakin yrittää päästä eroon.

6. Älä ohita apua tarvitsevaa

Toisten auttaminen on äärimmäisen palkitsevaa, eikä hyvän kiertoon laittaminen ole koskaan ainakaan haitaksi.

2:27

7. Ole rohkea

Jokaisella on hullulta kuulostavia ideoita takaraivossaan, joihin ei kuitenkaan uskalla aina tarttua. Mitä menetettävää sinulla kuitenkaan on?

8. Opi uutta

Opiskeluaika jää mieleesi ikuisiksi ajoiksi – nauti siis siitä. Töitä ehdit tehdä koko loppuelämäsi! Ota kaikki irti uuden oppimisesta.

9. Päästä kilpailuhenkesi valloilleen

Ripaus kilpailuhenkeä saa ihmisen ajamaan itseään vieläkin pidemmälle – ja parhaimmillaan saavuttamaan jotain paljon suurempaa kuin olisit ikinä uskonut.

10. Kuuntele viisaampia

Pidä korvat auki, keskustele ja kysy rohkeasti – itseäsi viisaampia kuuntelemalla voi oppia paljon uutta.

11. Heittäydy!

Hulluttele, hyppää epämukavuusalueellesi ja tartu rohkeasti hullunkurisiinkin tilaisuuksiin. Et varmasti kadu!

12. Mistä haaveilet lapsena?

Lapsuuden haaveet usein kulkevat mielessämme läpi elämän. Mistä sinä haaveilet lapsena? Jos et ole vielä toteuttanut haaveitasi, nyt on sen aika!

13. Tanssi vesilätäköissä uudessa kaupungissa

... tai tee jotain muuta yhtä hassua. Nauti vapaudestasi! Se kuuluu nuoruuteen, joten nauti jokaisesta hetkestä.

14. Ole rohkeasti oma itsesi

Älä anna pelkojesi tai muiden esteiden tulla luovuutesi tielle. Ole rohkea ja aito ja tee juuri niitä asioita, jotka tulevat sinulta luonnostaan.

15. Taistele rakkauden puolesta

Jokaisessa parisuhteessa on ylä- ja alamäkensä. Vaikeat ajat määrittävät suhteesi suunnan: kestääkö se vaikeudet vai särkyykö se elämän kolhuista? Päätös on sinun.

16. Kunnioita ympäristöäsi

Meillä on vain yksi planeetta, jota kutsumme kodiksemme. Tee siis hyviä tekoja luonnon puolesta – et varmasti kadu.

17. Pyristele eroon pahoista tavoista

Kukaan ei ole täydellinen. Jokaisella on omat pahat tapansa, mutta niistäkin voi päästä eroon. Valitse yksi huono tapa, josta luopuisit mielelläsi, ja tee muutos jo tänään.

18. Ole luova!

Itsensä toteuttaminen omien taitojen ja kiinnostuksenkohteiden mukaan on arvokasta jokaiselle. Löydä oma kanavasi luovuudelle ja toteuta itseäsi rohkeasti.

19. Vietä aikaa ystäviesi kanssa

Teknologia vie yhä vain suuremman osan ajastamme. Syyllistytkö sinäkin puhelimen näpräämiseen silloinkin, kun vietät mukavaa iltaa ystäviesi kanssa? Jätä sosiaalinen media ja älypuhelin toisinaan pois ja nauti aidosti ystäviesi seurasta.

20. Juttele isovanhempiesi kanssa

Isovanhempasi ovat nähneet ja kokeneet enemmän kuin tiedätkään. Osoita arvostuksesi vanhempiasi kohtaan ja juttele elämästä heidän kanssaan. Saatat saada vastalahjaksi rutkasti arvokkaita vinkkejä.

21. Koe, näe ja tutki

Luonto on ihmeellinen asia, eikä sitä voi tutkia pelkästään dokumentteja katsellen tai Wikipediaa selaten. Lähde siis ulos ja anna aistiesi tehdä tutkimustyö.

22. Tanssi kuin kukaan ei katsoisi

Tanssiminen voi olla äärettömän hauskaa ja vapauttavaa! Älä välitä siitä, miltä näytät tai kuinka hyvä rytmitaju sinulla on.

23. Älä pelkää vastuuta

Vastuun ottaminen toisesta elämästä voi tuoda elämään paljon viisautta ja onnea.

24. Muista, että maailma on sinulle kuin avoin syli

Toisinaan elämä näyttää kurjan puolensa, mutta muista, että se on myös täynnä mahdollisuuksia, elämyksiä ja onnea. Nuorena koko maailma on sinulle avoin – älä unohda sitä!

***

 

Lähde: Bright Side

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.