Ota omaa aikaa! 19 hauskaa asiaa, joita kannattaa kokeilla yksin

Jokainen meistä tarvitsee silloin tällöin omaa aikaa. Jos et tiedä, mitä voisit itseksesi tehdä, tässä siihen muutama hyvä vinkki. 

Nykypäivänä olemme hyvin kiireisiä ja täytämme päivästämme jokaisen minuutin erilaisilla aktiviteeteilla tai tapaamisilla.

Kaiken kiireiden keskellä tulisi kuitenkin muistaa ottaa hieman omaa aikaa, sillä jokainen meistä tarvitsee sitä joskus. Oma aika on hyvä tapa ladata henkiset akut, jolloin myös sosiaalinen jaksaminen paranee.

Tässä 19 vinkkiä piristävistä asioista, joita voit tehdä silloin, kun kalenteristasi löytyy tilaa omalle ajalle.

1. Lähde elokuviin

Kun lähdet yksin elokuviin, voit valita juuri sen elokuvan, jota et kehtaisi katsoa ystävän tai puolison seurassa. Jos mielesi tekee itkeä, voit tehdä sen rauhassa, sillä muita elokuvissa kävijöitä ei kiinnosta, mitä juuri sinä teet elokuvan aikana.  

2. Matkusta jonnekin uuteen paikkaan

Kun matkustat yhdessä jonkun toisen kanssa, joudut lähes aina tekemään kompromisseja – mitä nähtävyyksiä menette katsomaan, missä syötte ja mitä aktiviteetteja harrastatte. Yksin matkustamalle voit tehdä juuri sitä, mitä haluat, joten lähde rohkeasti reissuun kokemaan jotain aivan uutta.

3. Vie itsesi illalliselle

Monet saattavat mieltää yksin syömisen säälittäväksi. Tämä mielikuva kannattaa kuitenkin unohtaa, sillä mikä olisikaan parempaa kuin nauttia tarjoilusta ja hyvästä ruoasta. Varaa siis itsellesi pöytä, jätä puhelin laukkuun ja nauti jokaisesta suupalasta.

4. Lähde museoon

Jos edellinen museokierroksesi oli alakoulun luokkaretkellä, nyt jos koskaan kannatta lähteä nauttimaan kulttuurista. Opastetut kierrokset kannattaa kuitenkin jättää väliin, sillä itseksesi kiertelemällä voit katsella juuri sitä, mikä sinua kiinnostaa.

5. Vietä päivä kylpylässä tai varaa hieroja

Itsensä hemmottelu kannattaa aina. Mieli lepää ja olosi on kuin uudestisyntynyt.

6. Katsele sarjamaratoneja

On varmasti olemassa paljon televisiosarjoja tai elokuvia, joita sinun on pitänyt jo pitkään katsoa. Mikä olisikaan parempaa kuin viettää koko päivä näiden sarjojen parissa ilman, että kukaan käskee sinua kääntämään kanavaa.

7. Lähde kirjakauppaan tai kirjastoon

Tänä tietokoneaikakautena on ihanaa lähteä tuntikausiksi kirjastoon tai kirjakauppaan selailemaan kirjoja, joiden olemassaoloa et olisi osannut edes kuvitella.

8. Löydä uusi lempibändisi

Ystävien kanssa konserteissa tai keikoilla käyminen menee usein jutteluksi, ja musiikin kuuntelu jää toiselle sijalle. Yksinäsi keskityt sen sijaan enemmän musiikin kuunteluun, ja voit valita keikkapaikan omien mieltymyksiesi mukaan. Lähde siis kuunteleman ennakkoluulottomasti bändejä ja löydä uusi suosikkisi.

9. Laula karaokea

Jos mielesi on aina tehnyt kokeilla karaokea, tee se nyt. Jos omat laulutaitosi mietityttävät, valitse laulamiseen paikka, jossa et muuten koskaan kävisi. Irrottele hieman ja laula sydämesi kyllyydestä vieraille ihmisille. Jos pystyt tähän, pystyt mihin tahansa.

10. Katsele ihmisiä

Lähde julkiselle paikalle, kuten puistoon tai kauppakeskukseen, ja istu alas nauttimaan show’sta. Ihmisten katseleminen on aina kiinnostavaa, mutta myös erittäin viihdyttävää. Erityisesti lasten puuhailun katseleminen naurattaa varmasti. 

11. Ota itsestäsi hassuja kuvia

Pukeudu vanhoihin vaatteisiisi, laita lempimusiikkisi soimaan ja ala räpsiä. Pieni hassuttelu piristää aina päivää.

12. Hoida homma, jota olet lykännyt pitkään

Lähde kahvilaan, avaa tietokone ja ryhdy töihin. Hae uutta työpaikkaa tai kirjoita runoja. Kun suoritat pitkään lykkäämäsi homman loppuun, voit palkita itsesi suklaakakulla. Ei ole väliä, mitä teet, kunhan teet sen nyt!

13. Hallitse mieltäsi

Tuntuuko sinusta, että tarvitsisit aivoillesi on-off-nappulan? Yksin on hyvää aikaa yrittää hallita mieltään ja rentoutua. Täytä sudokua tai ratko Rubikin kuutiota. Arjen murheet jäävät taka-alalle, kun keskityt hetkeksi johonkin aivan muuhun.

14. Lähde kävelylle

Suorituskeskeisessä maailmassa on hyvä ottaa pari tuntia omaa aikaa ja lähteä kävelylle luontoon. Nauti luonnosta ja hiljaisuudesta kaikilla aisteillasi. Pysähdy katselemaan taivasta tai kuuntelemaan lintujen laulua.

15. Kokeile uutta keittiössäsi

Kun kokeilet uusia reseptejä yksinäsi ja epäonnistut, kukaan muu kuin sinä et pety tuotokseen. Yksin kokkaillessasi voit toteuttaa hulluimmatkin ideasi, joista saattaa muodostua ystäväpiirisi uusi hittiruoka.

16. Haaveile

Makaa selälläsi makuuhuoneen lattialla ja pohdi elämää aina maailmankaikkeudesta tulevaan kesälomaan.

17. Kokeile uutta jumppaa

Joskus uuden jumpan kokeileminen voi tuntua nololta muiden ihmisten edessä, varsinkin jos oma rytmitaju on hieman hukassa. Voit kokeilla näitä jumppia myös yksin kotona, esimerkiksi nettivideoiden välityksellä. Kun olet hieman harjoitellut, saatat seuraavan kerran uskaltaa tunnille saakka.

18. Shoppaile mielesi kyllyydestä

Joskus kun olet shoppailemassa ja etsimässä uutta mekkoa, ystäväsi saattaa hidastaa operaatiotasi haluamalla vierailla juuri niissä kaupoissa, joista sinä et pidä. Yksinäsi voit viettää kaupoissa juuri sen verran aikaa kuin haluat, eikä ostosvalintasi pohjaudu kenenkään toisen mielipiteelle.

19. Ota elämäsi pisin kylpy

Laita musiikkia soimaan ja nauti kylpyvaahdon tuoksusta ja kuumasta vedestä ilman häiritseviä keskeytyksiä.

Testaa yksin kotikeittiössäsi vaikkapa superhelppo rocky road -resepti, katso ohjeet videolta:

Lähde: Popsugar

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja