Mainos

23-vuotias Siiri löysi varamummon Joensuusta – "Kaikki ulkoiset seikat olivat kohdillaan"

Siiri Komulainen julkaisi viikko sitten Karjalainen-lehdessä ilmoituksen, jossa hän etsi varamummoa Joensuusta. 23-vuotias kuopiolaisnainen tarvitsi paikan, jonne hän voisi majoittua muutamana päivänä viikossa syksyllä alkavien opintojensa vuoksi. Erikoinen tempaus osoittautui menestykseksi.

Komulainen kertoo saaneensa kymmeniä innostuneita yhteydenottoja ja kannustavia kommentteja lehti-ilmoituksen tiimoilta. Sopiva varamummo löytyi miltei heti ilmoituksen jättämisen jälkeen. 

Viime perjantaina varamummonsa ensimmäistä kertaa tavannut Komulainen kertoo, että valinta oli helppo.

– Myönteinen elämänasenne ja positiivinen, hyvä huumorintaju ratkaisivat valinnan. Myös se oli tärkeää, että hän on kiinnostunut nykypäivän asioista, eikä vain surkuttele menneitä, Komulainen perustelee valintaansa.

– Kun näimme, puhuin jo aika vahvasti, että tämä on todennäköisesti se paikka, minne tulen. Hän oli, että näin sen piti mennäkin. Valinta oli oikeastaan aika itsestään selvä.

Sen lisäksi, että Komulaisen ja varamummon kemiat kohtasivat, myös käytännön seikat puhuivat ehdokkaan puolesta. Komulaiselle oli tärkeää, että varamummo asuu lähellä naisen tulevaa opinahjoa.

– Kaikki ulkoisetkin seikat olivat kohdillaan, Komulainen kuittaa.

Varamummoidea syntyi, kun Kuopiossa asuva ja työskentelevä Komulainen sai tietää tulleensa hyväksytyksi Joensuussa sijaitsevaan Itä-Suomen yliopistoon ja aloittavansa opettajaopinnot syksyllä.

Joensuuhun muutto ei houkutellut, sillä puoliso ja työ ovat molemmat Kuopiossa. Majapaikka oli silti löydettävä, sillä Komulaisen tulee käydä yliopistolla aina silloin tällöin. Aiempien opintojen ansiosta opiskelukaupungissa ei kuitenkaan tarvitse viettää kokonaisia viikkoja.

Ystävän kanssa tilannetta pohtinut Komulainen päätyi etsimään varamummoa, sillä vanhusten kanssa toimiminen on naiselle tuttua: Teini-ikäisenä hän pyöritti vapaaehtoisesti mummokerhoa naapuruston vanhuksille. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja