Maajussi-Arho kyseli vinkkejä ohjelmaan aiemmalta Maajussille morsian -tähdeltä – tällaisen neuvon hän sai

Tutustu uusiin maajusseihin 2:47
Tutustu uusiin Maajussille morsian -maajusseihin!

Arho etsii rakkautta Maajussille morsian -ohjelmassa.

Maajussille morsian -ohjelmassa elämänsä rakkautta etsii Arho, 28, jolla on oma maatila Rantasalmella. Arho on suhteellisen tuore maatilanisäntä, sillä hän jatkoi perheensä maatilaa virallisesti viime kesänä.

Arho ei haaveillut nuorempana omasta maatilasta. Hän oli enemmän kiinnostunut tieteestä ja tietotekniikasta, jonka vuoksi Arho lähti lukion jälkeen opiskelemaan Kuopion yliopistoon biolääketieteitä. Aika nopeasti hän huomasi, että ala ei sittenkään ollut oma juttu.

– Sitä kun on tottunut elämässään toimimaan maatalousympäristössä ja elukoiden kanssa, niin miksi en lähtisi opiskelemaan alaa. Kumpikaan vanhemmista veljistäni ei ollut innostunut jatkamaan perheemme maatilaa, Arho kertoo.

Arho siirtyi opiskelemaan agrologiksi Iisalmeen, mutta hän palasi takaisin kotiin vanhempiensa luo keväällä 2019.

– Äidilläni vähän kunto romahti, ja minun piti alkaa tekemään hommia maatilallamme päätoimisesti. Samalla aloimme suunnitella sukupolvenvaihdoskauppaa ja saimme sen loppuun viime kesänä.

Arho maatilalla on lypsy- ja nuorkarjaa, eläimiä on yhteensä vajaa 60.

"Suoraan syvään päätyyn"

Kun sukupolvenvaihdos saatiin maatilalla tehtyä, Arho alkoi miettiä omaa tulevaisuuttaan ja toista ihmistä, jonka kanssa jakaa arjen.

Arho kuvailee, kuinka hän ei ole yrittänytkään etsiä itselleen kumppania lukion jälkeen.

– Olin niin epävarma, mitä tulen elämässäni tekemään. Opiskeluiden aikana keskityin vain kouluun, kävin tekemässä töitä kotona ja näin kavereitani. Nyt kun olen asettunut yhteen paikkaan, pohdin, että tänne mahtuisi joku.

Arho laittoi itse hakemuksen Maajussille morsian -ohjelmaan.

– Ajattelin, että voisin tätäkin kautta koittaa, kun olen ollut niin passiivinen asian kanssa. Suoraan syvään päätyyn ja isolla kauhalla etsimään, Arho naureskelee.

– Opiskelijakaverini Johannes oli muutama vuosi sitten mukana ohjelmassa. Kävin kyselemässä vinkkejä häneltä ja hän varoitti, että haastatteluissa pitää olla varovainen, Arho naureskelee.

Kokeili Tinderiä

Arho ei käytä sosiaalista mediaa, vaikka Facebook-tili hänellä onkin. Tinder-deittisovellusta hän testasi hetken aikaa, mutta se ei ollut Arhon juttu.

– Koitin ensimmäistä kertaa viime vuonna ja jaksoin alkuvuodesta loppuvuoteen, sitten kyllästyin. Se ei sovi minun luonteelleni.

Arholla ei ole tarkkoja kriteerejä tulevan kumppaninsa suhteen. Arho kuvailee, kuinka ulkoisesti hänen naismakuaan vastaa amerikkalaiskoomikko Tina Fey.

– Haluaisin mieluusti henkilön, joka tykkää maaseutuelämästä. En osaa tarkkoja kriteereitä sanoa, kun se riippuu niin paljon henkilökohtaisesta dynamiikasta ja siitä, alkaako keskinäinen elämä rullaamaan sopivalla tavalla.

Arholla on toive, että tuleva puoliso suhtautuu positiivisesti muihin ihmisiin ja tulee kaikkien kanssa hyvin toimeen.

– En hirveästi tykkää erittäin polarisoivista persoonista, jotka eivät välttämättä tule kaikkien kanssa toimeen. Ehkä pahimpien häslääjien kanssa en itse tule hirveän hyvin toimeen. Haluaisin ihmisen, joka pystyy olemaan omissa oloissa rauhallisesti, eikä ole jatkuvasti menemässä tai suorittamassa.

Kiinnostunut tukiperhetoiminnasta

Arho ei halua puolisostaan työntekijää maatilalle, mutta ei pane pahakseen, vaikka tuleva morsian on innokas auttamaan. Arholla on suunnitelmia laajentaa maatilaa ja henkilökohtaisessa elämässä haaveissa on oma perhe.

– Mahdollisesti tulevaisuudessa olisi mukava saada lapsia tänne pienelle kylälle. Olen myös kiinnostunut tukiperhetoiminnasta. Lapsuudenystäväni asui tukiperheessä ja sitä kautta olen huomannut, millaista se on.

Arhon kotitilalla on yksi iso asuinrakennus, jossa hän asuu vanhempiensa kanssa. Samassa talossa asuu myös isoveli, joka tekee keikkahommia ja on siksi harvoin kotona.

– Talo on sen verran iso, ettei kannata itsekseen asua. Tämä on usean aikuisen henkilön asuttava ja tälläkin hetkellä huoneita on turhan paljon tyhjänä.

Maajussille morsian maksutta MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla ma 29.8. klo 20 alkaen.
Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat