Mainos

Siirin, 23, erikoinen etsintäkuulutus: "Oletko etsimäni varamummo, jonka kanssa nauraa vedet silmissä iltaisin?"

Moni viime sunnuntaina maakuntalehti Karjalaista selaillut sai hieraista silmiään. Lehden ilmoituspalstalle oli painettu erikoinen ilmoitus, jossa 23-vuotias kuopiolaisopiskelija kertoo etsivänsä varamummoa Joensuusta.

Siiri Komulainen sai vastikään tietää tulleensa valituksi Joensuussa sijaitsevan Itä-Suomen yliopiston opettajankoulutukseen. Opiskelupaikan varmistuminen oli mukava uutinen, mutta samalla Komulainen joutui vaikeaan tilanteeseen.

Naisen koko elämä on puolisoa ja töitä myöden Kuopiossa, eikä Joensuuhun muutto houkutellut.

Entisten opintojensa vuoksi Komulaisen ei tarvitsisi muutenkaan viettää uudella opiskelupaikkakunnalla kuin korkeintaan muutamia päiviä viikossa.

Komulainen pohti ensin kimppa-asuntoon muuttamista, mutta keksi pian ystävänsä avustuksella paremman ratkaisun.

Kymmeniä yhteydenottoja

Sunnuntaina 10.7. Karjalaisessa julkaistiin ilmoitus, jotta Komulainen ilmoittaa etsivänsä varamummoa:

Olen 23-vuotias avarakatseinen tyttö Vieremältä ja aloitan opettajan opintoni Joensuussa tänä syksynä. Rakastan ruoan laittoa, pihatöitä ja rupattelua. Olen vetänyt vuosia mummokerhoa ja nyt etsin varamummoa kenen kanssa jakaa ilot ja surut, ketä auttaa arkiaskareissa ja jolla olisi tarjota pieni huone, jossa yöpyä 1-2 kertaa viikossa lukukausien aikana pientä vuokraa vastaan. Jos sinulla on pilkettä silmäkulmassa, hyviä reseptejä essun helmassa ja karjalaiset sananlaskut hallussa, saatat olla etsimäni varamummo kenen kanssa nauraa vedet silmissä iltaisin.

Komulainen kertoo saaneensa kymmeniä innostuneita yhteydenottoja ilmoituksen julkaisun jälkeen. 

– En tiedä tarkkoja lukuja, sillä osa on soittanut useaan kertaan. Kuitenkin noin 20-30 yhteydenottoa on tullut.

– Moni on niin innokkaana. On vedottu siihen, että asunto on hyvällä sijainnilla, lapset ovat opettajaopiskelijoita tai että puoliso on työskennellyt opettajana. Sellaisia inhimillisiä perusteluja.

Myös varapappa kelpaa

Varteenotettavia varamummoja on ilmoittautunut niin monta, että yhden valitseminen tulee Komulaisen mukaan tuottamaan vaikeuksia.

– Se on tosi kova paikka. On tullut niin paljon ihania soittoja ja ihania mummoja, että on tosi vaikeaa päättää.

Komulainen kertoo valitsevansa varamummonsa todennäköisesti viikon sisään. Ratkaisu perustuu suurelta osin siihen, kuinka hyvin Komulaisen ja mummoehdokkaiden kemiat kohtaavat. Myös käytännön seikat otetaan valinnassa huomioon.

– Puheluiden perusteella yritän saada selville, onko meillä samanlainen luonne ja huumorintaju. Sitä on vaikeaa lyhyestä puhelusta päätellä, mutta luotan intuitioon.

– Arvioin ehdokkaita myös sijainnin kannalta, että sijaitseeko asunto lähellä keskustaa ja yliopistoa.

– Tahdon, että se olisi molemmille osapuolille mukava järjestely. Että myös minä vastaisin heidän odotuksia.

Vaikka Komulaisen ilmoituksessa etsitään nimenomaan mummoa, nainen painottaa, että myös varapapaksi mielivät voivat ottaa yhteyttä.

– Kyllä ehdottomasti käy myös pappa. En sillä tavalla katso sukupuoleen tai syrji. Jos löytyy sopiva vaari, niin se ei ole mikään ongelma.

13:16

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.