22.12.2003 Panna Cotta ja rommiluumut

10 liivatelehteä
sitruunan kuorta
1 vaniljatanko
6 dl kermaa
3 dl maitoa
0,5 dl sokeria

1. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan.
2. Pese sitruuna hyvin ja leikkaa sen kuoresta kuorimaveitsellä muutama "kynsi". Halkaise vaniljatanko.
3. Kuumenna kerma ja maito kattilassa kiehuvaksi. Varo, ettei seos kiehu yli.
4. Lisää vanilja, sitruunankuori ja sokeri. Keitä muutama minuutti.
5. Purista liivatteista vesi pois ja lisää liivatteet kattilaan. Sekoita.
6. Kaada seos pieniin annosvuokiin (esimerkiksi pieniin kahvikuppeihin)tai rengasvuokaan ja laita kylmään paikkaan (jääkaappiin) hyytymään ainakin 4 tunniksi.

Rommiluumut

1 pss kuivattujaluumuja
2 dl vettä
1/2 dl fariinisokeria
1 kanelitanko
2 rkl rommia
Hienonna luumuja jonkin verran. Keitä niitä sokerilla ja kanelitangolla maustetussa vedessä kunnes luumut alkavat soseutua. Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä. Poista kanelitanko jäähtyneestä seoksesta ja mausta konjakilla. Tarjoa pannakotan kanssa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja