21.8. Sienipyttipannu ja vanhanajan salaatti

Sienipyttipannu

  • 1 kg keitettyjä uusia perunoita
  • 1 sipuli
  • 0,5 l sieniä
  • 150 g palvikinkkua
  • suolaa
  • mustapippuria
  • hienonnettua persiljaa
  • rypsiöljyä

Puhdista sienet ja paista niitä öljytilkassa kunnes ne ruskistuvat. Lisää pannulle hienonnettu sipuli, puolitetut perunat ja kuutioitu palvikinkku. Paista kunnes perunat saavat väriä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

Vanhanajan salaatti

  • 1-2 kerää lehtisalaattia
  • retiisejä
  • kurkkua
  • 3 kananmunaa
  • 3 rkl etikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl sinappia
  • valkopippuria myllystä
  • 2 dl kuohukermaa

Revi salaatti kulhoon ja viipaloi retiisit ja kurkut joukkoon. Keitä kananmunat koviksi ja kuori ne jäähtyneinä. Ota keltuaiset ja valkuaiset erilleen. Kuutioi valkuaiset ja ripottele salaatille. Hienonna keltuaiset etikan, sinapin ja sokerin kanssa tahnaksi. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja sekoita keltuaistahnan kanssa. Kaada salaatille ennen tarjoilua tai tarjoa erikseen.

Reseptit: Teresa Välimäki

Lue myös:

    Uusimmat