21.6. Kylmä kurkkukeitto ja foliossa haudutetut katkaravut

Kurkku-jogurttikeitto

  • 1 l maustamatonta jogurttia
  • 1 kurkku
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0,5 tl chilijauhetta tai 1 tuore chili
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 1 limetin mehu
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • valkopippuria
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa

Paloittele kurkku ja kuori ja paloittele inkivääri. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja kaada laseihin. Koristele tuoreella basilikalla ja limellä.

Haudutetut katkaravut

  • 1 kg hyviä pakastekatkarapuja
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 3 punaista tuoretta chiliä
  • 50 g voita
  • 1 nippu korianteria
  • suolaa
  • foliota

Leikkaa foliosta 4 arkkia ja nostele niihin 4 rapua per arkki. Jos käytät pakaste rapuja, sulata ravut. Hienonna valkosipulinkynnet, korianteri sekä tuoreet chilit huhmareessa ja ripottele mausteseos rapujen päälle. Lisää suolaa sekä muutama voinokare rapujen joukkoon ja sulje paketit huolella. Kypsennä uunissa 180 asteessa noin 30 minuutin ajan tai grillissä miedolla lämmöllä. Tarjoile vaalean leivän ja kurkkukeiton kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat