200 ihmistä asetettu koronakaranteeniin Oulussa – näissä paikoissa virukselle on voinut altistua

2:35
Tuleeko Sputnik-rokote käyttöön myös Suomessa? Haastattelussa THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek

201 ihmistä on asetettu karanteeniin Oulussa torstaina ilmi tulleiden joukkoaltistumisten takia.

Oulun kaupungin mukaan kaksi altistumista liittyy kaupunginsairaalaan, jossa joukkoaltistumiset ovat tapahtuneet osastoilla B3 ja G3. Lisäksi joukkoaltistumisia on tapahtunut Taikatahdin musiikkipäiväkodissa, Attendo Tähtitarhan asumispalveluyksikössä ja OSAOn tarjoilijaopiskelijoiden luokalla.

Karanteeniin on asetettu Taikatahdin musiikkipäiväkodissa 46 henkilöä, Attendo Tähtitarhan asumispalveluyksikössä 19 henkilöä ja OSAOn tarjoilijaopiskelijoiden luokalla 11 henkilöä.

Oulun kaupunginsairaalassa karanteeniin on asetettu yhteensä 125 henkilöä osastoilla G3 ja B3 tapahtuneisiin altistumisiin liittyen. Karanteeniin asetettiin 45 tällä hetkellä hoidossa olevaa potilasta, 55 kotiutettua potilasta ja 25 työntekijää.

Kaupunginsairaalassa ei ole tänään todettu uusia tartuntoja. Tänään on kuitenkin todettu yksi jatkotartunta osastolta kotiutuneella altistuneella henkilöllä.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa todettiin torstaina neljä koronatartuntaa. Tartunnat on todettu osastolla 5. Kaikille potilaille on tehty koronatesti sairaalaan saapuessa ja ne on todettu negatiiviseksi. Tartunta on todennäköisesti lähtöisin osastolle altistuneena saapuneesta potilaasta, joka on alkanut oireilla sairaalassa ollessaan.

Oulussa on voinut altistua koronalle seuraavissa paikoissa:

Talvikankaan Sale 21.4 klo 11-13

Liikuntakeskus Coren Functional-ryhmäliikuntatunti 21.4. klo 18-19

Jumppi Racing Team -tilat useina päivinä viikoilla 14-15

Little New York -ravintola 19.4. klo 13.10-13.45.

Mainituissa paikoissa kyseiseen aikaan oleilleiden tulee tarkkailla vointiaan ja hakeutua herkästi testiin tarvittaessa. Katso ohjeet testiin hakeutumisesta: www.ouka.fi/korona

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja