Korona-altistumisia useissa oppilaitoksissa Vaasassa – lähes 50 asetettu karanteeniin

Korona-altistumisia on todettu useissa vaasalaisissa oppilaitoksissa. Karanteenissa on 47 henkilöä.

Koronavirusaltistumisia on todettu Vaasan lyseon lukiossa, Vamian Sampo-kampuksella, Vamian Hansa-kampuksella ja Vasa gymnasiumilla. Yhteensä karanteeniin on tapausten johdosta asetettu 47 henkilöä.

Vaasan lyseon lukiossa on todettu yksi koronavirustartunta. Tartunnalle altistuneeksi kartoitettiin 15 henkilöä, jotka olivat olleet samassa koetilanteessa 5.2.. Heidät on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

– Lyseon tiloissa ei altistumisista huolimatta ole tietoni mukaan vuoden aikana tapahtunut yhtään tartuntaa. Oppilaitos on pysynyt turvallisena paikkana opiskella ja tavata toisia nuoria. Tästä kuuluu kiitos kaikille. Maskien käyttö ja hyvä käsihygienia ovat olleet tehokas epidemian torjuntatoimi, sanoo Vaasan lyseon lukion rehtori Jaakko Perttu Vaasan kaupungin tiedotteessa.

Kahdella Vamian opiskelijalla on todettu koronavirustartunta. Toinen opiskelijoista on asioinut Sampo-kampuksen tiloissa ja toinen sekä Hansa-kampuksen että Vasa gymnasiumin tiloissa.

Jäljitystyössä selvisi, että altistuneita on kahden tapauksen johdosta yhteensä 32. Heidät on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

Sen lisäksi Vamian ruokaloissa Matilda ja Appetito tiistaina 9.2. klo 10.45-11.15 asioineet ovat saattaneet altistua koronavirustartunnalle. Heitä pyydetään tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan koronavirustestiin, mikäli oireita ilmenee.

Lue myös:

    Uusimmat