Suomessa 25 uutta koronatartuntaa – helsinkiläisessä peruskoulussa ja Tampereen yliopistossa joukkoaltistumiset

9:28
Katso myös: Tässä on viimeisin tieto Suomen koronatilanteesta – näin perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru kertoi eilen tiedotustilaisuudessa.

Suomessa on raportoitu tänään 25 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kahden viime viikon aikana on raportoitu 354 tartuntaa, mikä on 37 enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Näiden kahden edellisen viikon tartuntamäärä oli 317, kun sitä edeltävien kahden viikon aikana tartuntoja todettiin 174. Tartuntojen määrä on siis edelleen kasvussa, mutta kasvun vauhti on hidastunut.

Sairaalahoidossa koronaviruksen takia on tällä hetkellä 14 ihmistä, mikä on viisi enemmän kuin keskiviikkona. Heistä yksi on tehohoidossa. Uusia koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia ei tänään raportoitu.

Sairaalahoidossa olevien määrä ja mahdolliset kuolemantapaukset ilmoitetaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Helsinkiläisessä peruskoulussa 139 karanteeniin

Helsingissä kaikkiaan 139 koululaista ja henkilökuntaan kuuluvaa on altistunut koronatartunnalle Kannelmäen peruskoulussa. Altistuneita oppilaita on 118 ja henkilökunnan jäseniä 21, Helsingin kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Kaikki altistumiset ovat tapahtuneet koulun toimipisteessä, joka sijaitsee osoitteessa Runonlaulajantie 40. Kannelmäen peruskoulussa on yli tuhat oppilasta, joista Runonlaulajantiellä opiskelee hieman yli puolet.

– Kaikki altistuneet ovat karanteenissa. Lisäksi olemme siirtäneet muitakin oppilaita etäopetukseen, kertoo kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen.

Osa koulun 5.–9.-luokkalaisista vuorottelee ensi viikon lähi- ja etäopetuksen välillä. Lähiopetukseen jäävät 1.–4.-luokkalaiset sekä erityisen tuen ja valmistavan opetuksen oppilaat ja suurin osa 5.–9.-luokkalaisista.

Etäopetuksessa olevat oppilaat ruokailevat koululla porrastetun aikataulun mukaisesti, pois lukien karanteeniin määrätyt oppilaat. Koulu toimittaa huoltajille tarkemmat ohjeet Wilman kautta.

Tampereellakin iso joukko altistuneita

Tampereen yliopistossa on löytynyt seitsemän koronavirustartuntaa, jotka kuuluvat samaan tartuntaketjuun, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala (Tays) Twitterissä.

Kaikki sairastuneet ovat Taysin mukaan lieväoireisia. Tartunnalle altistuneita on yli 70, ja heidät on asetettu karanteeniin.

Asiasta aiemmin uutisoineen Ylen mukaan altistuneet ovat yliopiston keskustakampukselta. Tartunnat eivät ole ilmeisesti tapahtuneet yliopiston tiloissa, vaan vapaa-ajalla.

Kuhmossa viime viikon perjantaina ilmenneestä laajasta korona-altistuksesta on vahvistettu uusia tartuntoja, Kainuun sote kertoo. Tähän mennessä on löytynyt yhteensä 24 tartuntaa, joista 22 on Kuhmossa, yksi Sotkamossa ja yksi Kajaanissa.

Torstai-iltana saatiin positiivinen testitulos myös Kuhmon kotihoidon työntekijältä. Oireeton työntekijä on ollut töissä vielä keskiviikkona ja käyttänyt asianmukaisesti suojaimia.

Tiedotteen mukaan on epätodennäköistä, että merkittäviä altistumisia olisi tapahtunut. Kaikki mahdollisesti altistuneet työntekijät ja asiakkaat testataan perjantaina, ja vastaukset saadaan samana päivänä.

*Juttua päivitetty kaittaaltaan kello 13.42.

Video: Noin 300 lääketieteen opiskelijan altistumista koronalle tutkitaan Helsingissä – dekaani kertoi MTV Uutiset Livessä, kuinka yliopisto varautuu tilanteeseen

3:52

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja