Koululaisia karanteeniin eri puolella Suomea koronatapausten takia

2:01
Koronakaranteeni pitenee koko Suomessa 14 vuorokauteen

Viikonloppuna Etelä-Savon Mikkelissä on löydetty kolme koronatartuntaa, joista kaksi löytyi koululaisilta.

Yksi tartunta löytyi Mikkelin lukion opiskelijalta, ja hänen ryhmänsä on asetettu karanteeniin. Lisäksi yhdellä Urpolan koulun oppilaalla on vahvistettu koronavirustartunta.

Yksi tartunnan saanut on käynyt viime viikolla Crossfit Mikkelin salilla maanantaina 18. tammikuuta kello 16–17 ja tiistaina 19. tammikuuta kello 16–18. Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote kehottaa Mikkelin lukion ja Urpolan koulun oppilaita, koulujen henkilökuntaa sekä Crossfit Mikkelin salilla käyneitä seuraamaan omaa terveydentilaa.

Vaasan Keskuskoulussa yli 30 ihmistä altistunut

Pohjanmaalla Vaasan Keskuskoulussa on todettu koronavirustartunta, ja tartunnalle on mahdollisesti altistunut 34 ihmistä. Karanteeniin on määrätty 27 koulun oppilasta ja seitsemän henkilökuntaan kuuluvaa.

Lapissa Äkäslompolon ja Ylläsjärven päiväkodit on suljettu koronavirustartunnan vuoksi. Sen sijaan Ylläsjärven koulun toiminta jatkuu normaalisti. Lisäksi Kolarin kirkonkylän ala-asteella on viides luokka asetettu karanteeniin, kun yhdellä koulun oppilaalla on todettu koronavirustartunta.

Jyväskylässä on torstaina 21. tammikuuta Heidi's Bier Bar -ravintolassa asioineella ihmisellä todettu koronatartunta, Jyväskylän kaupunki kertoo tiedotteessa. Tartunnan saanut on ollut ravintolassa noin kello 19–23 välisenä aikana, ja samaan aikaan ravintolassa asioineet ovat voineet altistua tartunnalle. Asiakkaita kehotetaan hakeutumaan matalalla kynnyksellä koronatestiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja