Mainos

20-vuotias mies syytteeseen Belgian päiväkotipuukotuksista

Belgialainen 20-vuotias mies on saanut syytteen kahden vauvan ja 54-vuotiaan naispuolisen työntekijän surmaamisesta päiväkodissa Dendermondessa. Syytteiden luvun jälkeen mies palautettiin tutkintavankeuteen.

Syyttäjä Christian Du Four kertoo BBC:n haastattelussa, että mies ei ollut alkoholin tai huumeiden vaikutuksen alaisena, eikä häntä ole aiemmin tuomittu rikoksista. Syyttäjä tyrmäsi myös huhut siitä, että mies olisi karannut psykiatrisesta hoitolaitoksesta. Surma-aseena käytetty, noin 30-senttinen veitsi, on myös löydetty.

Kasvonsa mustalla ja valkoisella maalannut mies hyökkäsi päiväkotiin eilen aamupäivällä. Hän ryntäsi sisälle päästyään puukottamaan sängyissään maanneita lapsia.

Miehellä oli hyökätessään useita aseita. Syyttäjien mukaan hänellä oli pidätyshetkellä veitsi, kirves ja leikkipyssy sekä päällään luotiliivi. Päiväkodin luota löytyi kaksi veistä lisää. Paikalliset tiedotusvälineet ovat arvelleet, että hän aikoi hyökätä vielä toiseenkin päiväkotiin, mutta tietoa ei vahvistettu.

Hyökkäyksessä loukkaantui kymmenen lasta ja kaksi aikuista. Le Soir -lehden mukaan kuolleet lapset olivat iältään kuusi ja yhdeksän kuukautta.

Mies saatiin kiinni pian tekonsa jälkeen. Belgialaisen Het Laatste Nieuws -lehden mukaan mies tunnusti surmat myöhään illalla kymmenen tunnin kuulustelujen jälkeen. Mies oli nauranut useaan otteeseen kuulusteluiden aikana. Oikeusviranomaiset ovat kuitenkin kiistäneet tiedon.

(MTV3-AFP-BBC-STT)

Lue myös:

(23.1.2009)

(23.1.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.