20.12. Piparkakku-maitosuklaaterriini ja kirsikkakastike

Piparkakku-maitosuklaaterriini

  • 150 g maitosuklaata
  • 6 piparkakkua
  • 0,5 dl sokeria
  • 3 munankeltuaista
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1,5 dl ranskankermaa
  • 1 tl kanelia

Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi ja lisää joukkoon hienonnetut piparkakut. Sulata maitosuklaa miedossa lämmössä. Sekoita keltuais-piparkakkuvaahto maitosuklaan joukkoon. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää ranskankerma. Sekoita kermavaahtoseos varovasti suklaavaahtoon. Kaada massa kelmulla vuorattuun vuokaan ja jäädytä yön yli. Tarjoile kirsikkakastikkeen kanssa ja hienonna piparkakkua vielä koristeeksi lautaselle.

Kirsikkakastike

  • 1 prk säilöttyjä kirsikoita
  • 1 dl vettä
  • 1 tl perunajauhoja
  • 0,5 dl kirsikkalikööriä

Kaada kattilaan kirsikat sekä niiden liemi, vesi ja likööri. Anna kiehua muutaman minuutin ajan ja suurusta seos vesitilkkaan sekoitetulla perunajauholla. Jäähdytä kylmäksi ja tarjoile suklaaterriinin lisäkkeenä.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat