Mainos

2-vuotias yksin leikkauksissa USA:ssa – vanhemmat eivät pääse maahan Trumpin rajoitusten takia

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin maahantulokielto on erottanut pahoin palaneen pikkupojan vanhemmistaan. Syynä on se, että perhe on irakilainen.

Dilbireen Muhsin kiidätettiin hätäleikkaukseen Yhdysvaltoihin viime lokakuussa. Hänen on sen jälkeen leikattu useita kertoja. Dilbireen, eli tuttavallisesti Dili, haavoittui pahoin 18 kuukauden iässä lämmittimen räjähdettyä pakolaisleirillä Irakissa. 

Poika ja hänen isänsä lensivät hyväntekeväisyysjärjestön kustantamina leikkaukseen Yhdysvaltoihin, missä pojalle on tehty useita leikkauksia.

Ensimmäisen leikkauksen jälkeen hänen isänsä joutui palaamaan Irakiin, koska Dilbireenin äiti oli synnyttämässä toista lastaan. Tapsen nimeksi tuli Trump, sillä hän syntyi samana päivänä, kun uusi Yhdysvaltain uusi presidentti valittiin.

Perheen viisumit hylättiin

Pojan isä Ajeel yritti palata Yhdysvaltoihin synnytyksen jälkeen. Mukan lähtivät myös vaimo ja pikkuvauva. Matka kuitenkin tyssäsi siihen, että vastasyntyneen viisumihakemus hylättiin kahdesti ja myös vanhempien viisumit kumottiin.

Virkaanastumisensa jälkeen presidentti Trump julisti Yhdysvaltoihin maahantulokiellon, jonka aikana Irakin ja kuuden muun muslimivoittoisen maan kansalaiset eivät pääse maahan ainakaan 90 päivään.

Näiden maiden kansalaisten tilanne on nyt epäselvä, koska eilen Yhdysvaltain liittovaltion tuomari jäädytti väliaikaisesti Trumpin asettaman kiellon.

Perhettä auttaneen hyväntekeväisyysjärjestö House of Peacen Carrie Schuchardtin mukaan Dilbireenin tapaus on järkyttävä tragedia.

– Haluamme, että hän saa tarvitsemansa leikkauksen, mutta hänen pitäisi myös olla rakkaiden ihmisten ympäröimänä, Schuchardt sanoo The Independent-lehdessä.

"Hän tuntee tulleensa hylätyksi"

Nyt kaksivuotias Dilbireen asuu yhdysvaltalaisen perheen luona. Omaa perhettään hän ole ole nähnyt neljään kuukauteen muualla kuin tietokoneen ruudulla, sanoo Adlay Kejjan, joka nyt pitää pojasta huolta.

– Hänellä on ikävä perhettään. Hän tuntee tulleensa perheensä hylkäämäksi. Kun puhumme tietokoneen välityksellä, hän ei halua olla tekemisissä heidän kanssaann, mutta joskus hän kurkkii olkani yli nähdäkseen heidät ruudulla, huoltaja kertoo CNN:lle.

– Se on sydäntäsärkevää katseltavaa. Isänsä hän tunnistaa, äidistä en ole varma. Hän on myös hyvin hämmentynyt, koska hän luulee minua äidikseen, Kejjan kertoo.

Dilbireen tarvitsee pikaisesti myös uuden leikkauksen, ettei hän menettäisi näkökykyään.

Road to Peace -hyväntekeväisyysjärjestön Sally Becker puolestaan sanoo, että leikkaus on pojalle liian traumaattinen ilman vanhempia.

– Maahantulokiellosta on tullut poliittista jalkapalloa. Kyseessä ei ole vain yksi pieni poika, vaan monet lapset kuolevat, jos he eivät saa tarvitsemaansa hoitoa. Tämä on aivan kamalaa, Becker kuvaa. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja