Mainos

2-vuotias pelasti kaksosveljensä lipaston alta – missä olivat vanhemmat? Nyt puhuu sankaritaaperon äiti

Reipas kaksivuotias auttoi veljensä pois kaatuneen lipaston alta, mutta missä olivat vanhemmat? Runsaasti kritiikkiäkin aiheuttanutta tapausta on nyt kommentoinut kaksosten äiti.

Yllä olevalla videolla 2-vuotiaat utahilaiset kaksospojat, Brock ja Bowdy, ovat huoneessaan lipaston kaaduttua Brockin päälle. Tilannetta selvästi pohdittuaan ja yritettyään nostaa kaappia Bowdy yksinkertaisesti työntää huonekalun pois Brockin päältä siinä myös onnistuen. Brock pääseekin kierimään lipaston alta pois vahingoittumatta.

Tapauksen teki julkiseksi kaksosten isä, joka halusi vaaratilanteen avulla kiinniittää muidenkin vanhempien huomion siihen, että lipastot ja kaapit tulee pultata tiukasti seinään kiinni vastaavien tapausten välttämiseksi. Eilen uutisoitu tapaus tukalaan tilanteeseen joutuneista kaksivuotiaista kaksosista herätti kuitenkin runsaasti mielipiteitä. Toisaalta 2-vuotiaan Bowdyn sankaritekoa ihasteltiin, toisaalta ihmeteltiin, missä ihmeessä vanhemmat oikein olivat.

"Bowdyn intuitio käski mennä ja pelastaa"

Nyt tapausta on kommentoinut kaksosten äiti, Kayli Shoff. MSNBC-kanavalle haastattelun antanut äiti kertoo, että hän ja hänen aviomiehensä ovat kiitollisia siitä, että kaksoset ovat täysin kunnossa.

– Meistä on ihanaa, että Bowdyn intuitio käski mennä ja pelastaa veljensä, Shoff sanoo.

Moni on kyseenalaistanut vanhempien poissaolon tilanteessa. Missä vanhemmat olivat, ja mikseivät he syöksyneet paikalle Brockin itkettyä lipaston alla?

Shoff selittää, että kyseessä oli aamuvarhain sattunut tapaus. Hän kertoo, että yleensä kaksoset heräävät kahdeksan maissa. Kyseisenä aamuna äiti itse nousi ylös 8.20 eikä kuullut mitään ääntä lasten huoneesta. Niinpä hän vilkaisi turvakameraa nähdäkseen, nukkuivatko he vielä. Tuolloin hän koki elämänsä säikähdyksen huomattuaan, että lipasto oli kaatunut.

– Joten juoksin alakertaan, läväytin oven auki ja näin heidät leikkimässä hiljaa nurkassa, kolmen lapsen äiti muistelee haastattelussa kyyneleitään pidättäen.

Hän kertoo, että saapuessaan huoneeseen Brock juoksi äitinsä luo osoittaen päätään ja lipastoa sanoen: "Auts, auts".

Shoff huomauttaa myös, etteivät pojat tuntuneet olevan niinkään pelästyneitä itse tapahtuneesta kuin siitä, että he olisivat pulassa.

Äidin mukaan tunti tapahtuneen jälkeen perheen isä pulttasi lipaston seinään, poisti nupit laatikoista ja salpasi alalaatikot, jotta pojat eivät saisi niitä auki omin avuin. Lipasto oli kaatunut kaksosten roikkuessa avonaisissa laatikoissa.

– En halua, että tätä tapahtuu kenenkään toisen lapselle, äiti kertoi videon julkaisuun johtaneista syistä.

***

1:29

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja