Mainos

Kidnappaaja yritti viedä taaperon vaunuista – 8-vuotiaan isosiskon toiminta tallentui videolle

Sisarrakkaus voi joskus mennä kaiken muun ylitse. Sen todistivat pikkuisen Owenin isosisarukset, jotka tekivät kaikkensa pelastaakseen pikkuveljensä kidnappaajan kynsistä.

8-vuotias Delicia ja 10-vuotias Brenden olivat viime vuonna leikkimässä liki 2-vuotiaan pikkuveljensä, Owenin, kanssa puistossa lähellä lastenvahtinsa kotia Spraguessa, Yhdysvalloissa. Viattomat leikit muuttuivat kauhunhetkiksi, kun jotain odottamatonta tapahtui.

Tuntematon teinipoika tuli juttelemaan lapsille ja nappasi yhtäkkiä pikku-Owenin mukaansa lastenrattaista ja lähti juoksemaan kovaa vauhtia. Tämä ei kuitenkaan sopinut Owenin rohkeille sisaruksille.

Delicia ja Brenden lähtivät juoksemaan miehen perään; Delicia rivakasti edellä ja Brenden rattaiden kanssa perässä.

– Tämä pieni tyttö tuli juosten kulman takaa kiljuen täysiä, kuvailee tilanteen todistanut Dorothy Giddings.

Tuntematon hyväntekijä palkitsi lapset

Lopulta juuri Delician kovat huudot kiinnittivät myös muiden ihmisten huomion. Kaksi teinipoikaa, Andrew Crain ja Isaac Yow, lähti mukaan takaa-ajoon. Lopulta kidnappaaja pelästyi huomiota niin paljon, että jätti Owenin matkastaan ja jatkoi juoksuaan yksin.

– Sanoin sille tytölle: "Kultaseni, teit juuri niin kuin pitikin, kiljuit täysiä", Giddings kertoo, ja toteaa, että juuri se pelasti tytön pikkuveljen.

Kun lasten toiminnasta uutisoitiin viime vuonna, perheelle täysin tuntematon ihminen heltyi lahjoittamaan rohkeille ja omatoimisille Wrightin sisaruksille sata dollaria kummallekin. Myös lasten isä, Michael Wright, kertoi olevansa kovin ylpeä jälkikasvustaan. Isä nimittäin kyllä ymmärtää, kuinka pahasti olisi voinut käydä ilman neuvokkaita lapsia.

Kidnappaajaksi paljastui vasta 15-vuotias paikallinen poika, joka myönsi syyllisyytensä oikeudessa. Hänet tuomittiin alaikäisenä. Syy kidnappaukselle ei selvinnyt, mutta tuomarin mielestä pojan teko vaikutti suunnitelmalliselta. Paljastui myös, että poika oli aiemmin yrittänyt houkutella 11-vuotiasta, kehitysvammaista poikaa mukaansa.

Muitakin viime hetken pelastuksia isosisaruksilta

Elokuussa uutisoitiin myös erään 9-vuotiaan pojan neuvokkuudesta. Poika pelasti vastastyntyneen pikkuveljensä kaappaajan kynsistä. 34-vuotias nainen oli yrittänyt viedä vauvan sairaalasta. Tapaus sattui Hampurissa.

9-vuotias isoveli näki mielenterveysongelmista kärsineen naisen vievän vauvan ja lähti seuraamaan tätä. Pojan otettua kontaktia naiseen tämä palautti vauvan.

Syyskuussa puolestaan uutisoitiin toisesta 9-vuotiaasta pojasta, joka pelasti kaksivuotiaan veljensä hukkumiselta. Saksalaspoika veti pojan isoäitinsä kanssa altaasta ja soitti hätäkeskukseen, sillä venäjää puhunut isoäiti ei osannut kunnolla saksaa.

Isoveli antoi veljelleen ohjeiden mukaan sydänhierontaa ja tekohengitystä. Taapero oli saatu elvytettyä ensihoitajien saapuessa paikalla. Viranomaiset ylistivät pojan tekoa.

Video: Katso myös taltiointi viime kesältä – sinnikäs äiti taisteli raivoisasti tyttären kidnappausta yrittänyttä miestä vastaan amerikkalaisessa ruokakaupassa.

0:34

Lähteet: Little Things, Spokesman, BBC, Deutsche Welle

Lisää tarinoita sisarrakkaudesta:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.