Mainos

1950-luvun aurinkoinen omakotitalo Puistolassa

Auringonkeltainen eteinen ja Laura Ashleyn kristallikruunut toivottavat meidät tervetulleeksi 50-luvun omakotitaloon, jossa suurin osa sisustuksesta on sukulaisilta ja tuttavilta ylimääräisiksi jääneitä tavaroita, nykyisten asukkaitten aarteita. Pieni aula, josta johtavat portaat yläkertaan ja ovet keittiöön ja olohuoneeseen, on jatkoa eteisen auringonpaisteelle. Vanha piironki on jätetty kolhiintuneen sharminsa hyväilemäksi.

Olohuoneen jymy-yllätys on jättimuhkeat nojatuolit, joihin talon rouva käpertyy ottamaan nokkaunet aikaisen työvuoron päätteeksi. Unta lämmittää äidin tekemä torkkupeitto. Huikeiden nojatuolien mittasuhteet ovat pieneen huoneeseen liian suuret - jos mennään oppien mukaan, mutta oppeja ei kannata ottaa vakavasti! Nämä tuolit tässä tilassa ovat raikuvan ihanat! Taustalla soi jo viisikymppinen radio, jonka isä osti lahjaksi äidilleen viisikymmentä vuotta sitten. Kodin verhot ovat kaikki samalla idealla toteutetut, alla on puuvillaa ja päällä kaunista herkkää pitsiä.

Hauska idea on vajasta löytynyt ikkunankehys, jossa on vaihtuva valokuvanäyttely sukulaisista ja ystävistä. Pikkuinen siro vuodesohva on äidin ystävättären kotoa tänne muuttanut. Sen ruusuisessa kankaassa on samat värit kuin pienessä muistojen kokoelmassa, joka koostuu Dominikaanisesta tasavallasta, Brasiliasta, Lissabonista ja Amsterdamista tuoduista esineistä.

Ruokasalissa elämää sulostuttaa vielä yksi muhkea keltainen taivas. Pöydän ympärillä on suvulta saatuja tuoleja ja hauska penkki, jotka on verhoiltu uudelleen pirteällä raitakankaalla. Tämän kodin sisutuksen yksi tärkeä kulmakivi on se, että kaikille väreille löytyy ystävä.

Vanhat koivuvaneriset kaapinovet on jätetty sellaisiksi kuin ne aina ovat olleet. Tapetin koukerot ovat samaa väriä kaappien kanssa. Jykevän pöydän päällä on aarteiden aarre, vanha levysoitin. Levykokoelma on turvassa kauniissa puulaatikossa.

Keittiö on soma kuin pienen leikkimökin keittiö. 20-luvun keittiökalusteet on äidin ystävättären kotoa. Isäntä on asentanut niiden seuraksi massiivipuutason. Astianpesukone, jääkaappi ja alakaapit on kätketty verhon taakse. Vanhat astiat hyllyillä sopivat ihanasti pikkukeittiön tunnelmaan. Pöytä on mukavasti keskellä kyökkiä, sen liina on mummin kirjoma ja sen sävyjä tietysti löytyy keittiöstä muualtakin. Välitilan valaisimet on kuitenkin keittiön paras oivallus, vai voiko joku kuvitella tilalle neonputken tai halogeenit!

Suurin talossa tehty remontti on laminaattilattioiden vaihto oikeisiin lankkuihin, joihin rouva tilasi myös raot! Asiasta oli vähän keskusteltu, mutta onneksi rouva voitti.

Kerman sävyinen makuuhuone on yläkerrassa. Kaikki kalusteet on täälläkin sukulaisten peruja. Pitsiverhot noudattavat samaa kaavaa kuin alakerrassa. Pienet pitsit löytyvät myös koristetyynyjen kulmista. Ne ovat suvun vanhoja, itse tehtyjä pitsejä, jotka on näin otettu kauniiseen käyttöön. Makuuhuoneen harmoninen tunnelma houkuttelee nokosille yhtä tehokkaasti kuin alakerran jättituolit!

(T.i.l.a. 23.1.2008)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.