19.3 Tapenade ja frittianjovis

Tapenade

Vekkuli pikkupala Provencesta: oliivi-kapristahna, joka tarjoillaan paahdettujen patonkiviipaleiden päällä.

  • 150 g mustia kivettömiä oliiveja
  • 2-3 anjovisfileetä
  • 100 g kaprista
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sitruunamehua
  • mustapippuria
  • persiljaa
  • tarjolle patonkia

Silppua oliivit pieneksi silpuksi veitsellä ja laita monitoimikoneen leikkuriin. Lisää anjovis ja kapris. Aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää öljy nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta sitruunamehulla ja pippurilla. Sivele tapenademassaa leivän paloille. Koristele tapenadella päällystetyt leipäpalat persiljalla.

Friteeratut salviasardellit

  • 20 sardellia (tölkistä) tai anjovista
  • 20 tuoreen salvian lehteä

Valuta sardellit hyvin ja kuivaa paperilla. Aseta jokaisen sardellin pintaan salvian lehti. Kasta frittitaikinaan ja friteeraa kuumassa öljyssä kunnes pinta on rapea.

Frittitaikina

  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 3/4 dl leivinjauhetta
  • 1 plo vichyä (vajaa)
  • 1 tl tabascoa
  • ripaus mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Seos saa olla melko notkeaa.

Lue myös:

    Uusimmat