19.12. Pipari-possunoisetit ja bataattivuoka

Pipari-possunoisetit

  • n. 150-200 g per syöjä maustamatonta porsaan sisäfileetä
  • suolaa
  • 2 dl murskattua piparkakkumurua
  • 2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 0,5 appelsiinin mehu
  • loraus ruokaöljyä
  • suolaa

Leikkaa porsaansisäfilee noin 3-4 cm paksuisiksi siivuiksi. Ripottele suolaa fileepalojen päälle. Murskaa piparkakut ja lisää piparimurun joukkoon raastettu inkivääri, hienonnetut valkosipulinkynnet, appelsiinin raastettu kuori, appelsiinin mehu, loraus ruokaöljyä ja hieman suolaa. Sekoita tahnaksi. Pyöritä porsaanfilee palat tahnassa ja paista pannulla tai uunissa kypsiksi.

Bataattivuoka

  • n. 2 kg bataattia
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1-2 tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • Kuorrutus:
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 1 dl korppujauhoa
  • 0,5 dl sulatettua voita

Kuumenna uuni 170 asteeseen. Kuori ja kuutioi bataatit. Keitä ne kypsiksi. Soseuta kypsät palat sauvasekoittimella. Sekoita bataattipyreen joukkoon kookosmaito, kananmunat ja mausta suolalla ja kanelilla. Valmista kuorrutus sekoittamalla ainekset keskenään ja levitä vuoan päälle. Paista vuokaa noin 45 min. Ja annan sen jäähtyä hieman ja tasaaantua ennen tarjoilua.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat