19.1. Savulohipullat, jogurttikastiketta ja juureksia

Savulohipullat

  • 400 g lämminsavulohta (tai muuta kypsää kalaa)
  • 3 keitettyä rosamunda-perunaa
  • 1 dl ranskankermaa
  • nippu ruohosipulia
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • mustapippuria
  • suolaa
  • pinnalle seesaminsiemeniä

Hienonna haarukalla lohi ja perunat hienoksi. Hienonna ruohosipulit. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita kaikki ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla. Pyöritä taikinasta palloja ja kieritä ne vielä seesamsiemenissä. Paista uunissa 200 asteessa noin 10-15 min kunnes seesaminsiemenet ovat saaneet kauniin värin.

Jogurttikastike

  • 4 dl turkkilaista paksua luonnonjogurttia
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • ripaus sokeria
  • suolaa
  • sitruunapippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään, anna makujen tasaantua jääkaapissa ja tarjoile lohipullien kanssa.

Paistetut juurekset

  • 1 lanttu
  • 1 palsternakka
  • 2 porkkanaa
  • ruokaöljyä paistamiseen
  • 3 rkl hunajaa
  • pippuria

Leikkaa juureksista ohuita suikaleita. Kuumenna pannulla öljyä ja paista juuressuikaleita hetki niin, että ne pehmenevät. Mitä ohuempia suikaleita, sitä nopeammin ne kypsyvät. Valuta juuresten päälle hunajaa ja tarjoile ruoan lisukkeena.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat