18-vuotiasta huippulupausta viedään F1-sarjaan – talli vahvistaa aikeet

Tanskalaiskuljettajan Christian Lundgaardin nimi saatetaan hyvinkin nähdä tulevina vuosina F1-ympyröissä. 18-vuotiasta huippulupausta ollaan viemässä Renaultin rattiin.

Lundgaard kuuluu ranskalaistallin junioriohjelmaan. Viime vuosina hän on tehnyt nousua formuloiden juniorisarjoissa. Lundgaard debytoi viime kauden viimeisessä kisassa Abu Dhabissa F2-sarjassa eli formuloiden korkeimmassa junioriluokassa.

Tulevalla F2-kaudella hän ajaa Art Grand Prix -tallissa.

Lundgaardia ei pelkästään viedä F1-sarjaan. Renault tallina vahvistaa aikeet.

– Tavoitteemme on ollut ja on se, että saamme hänet F1-sarjaan, Renaultin akatemiapomo Mia Sharizman sanoi tanskalaiselle BT:lle.

– Nyt hänen täytyy kerätä tarpeeksi superlisenssipisteitä F2-sarjassa, Sharizman jatkoi.

F1-sarjassa ajamista varten vaaditaan 40 superlisenssipisteitä. Lundgaardilla on niitä 18.

– Uskomme häneen sen perusteella, mitä olemme nähneet häneltä Formula 3 ja Formula Renault -sarjoissa. Uskomme siihen, että hän ottaa seuraavan askeleen meidän kanssamme, Sharizman sanoi ja viittasi siihen, miten Lundgaardille kaavaillaan paikkaa Renaultin riveistä.

– F1:ä ajatellen viimeinen askel on se, että hän ajaa todella hyvän kauden F2-sarjassa, Sharizman tarkensi.

Lundgaard on yksi hyvinkin potentiaalinen vaihtoehto Daniel Ricciardon korvaajaksi kaudelle 2021. Australialaista Ricciardoa on viety muun muassa Ferrarille F1-maailman tuoreimmissa huhuissa. Ricciardon nykyinen Renault-sopimus päättyy kauden 2020 jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat