Mainos

17-vuotiaalle ehdollista vankeutta Iisalmen veneturmasta

Iisalmen käräjäoikeus on tuominnut 17-vuotiaan pojan 8 kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen veneturmasta, jossa yksi ihminen kuoli.

Poika ajoi varastamallaan veneellä vahingossa kaverinsa yli Iisalmessa. Veneen alle jäänyt 16-vuotias poika kuoli heti. Yliajon jälkeen poika poistui paikalta hätääntyneenä ilmoittamatta onnettomuudesta.

Oikeus katsoi 17-vuotiaan syyllistyneen kuolemantuottamuksen lisäksi kolmeen varkauteen, kolmeen moottorikulkuneuvon käyttövarkauteen ja vesiliikennejuopumukseen.

Syyttäjä vaatii pojalle rangaistusta myös heitteillepanosta, mutta se hylättiin.

Tapaus sattui Poroveden Luuniemessä yöaikaan viime kesäkuussa. Pojat ottivat ensin luvatta käyttöönsä perämoottorilla varustetun soutuveneen ja pian sen jälkeen voimakastehoisen moottoriveneen. Onnettomuus sattui, kun moottoriveneen ohjaimiin mennyt poika painoi kaasun pohjaan. Vene syöksyi soutuveneen yli ja surmasi sitä ajaneen pojan.

Ruumis löydettiin etsinnöissä parin päivän päästä. Tekijäksi epäillyn pojan poliisi haki kotoa jo edellisenä päivänä.

17-vuotias myönsi oikeudessa kuolemantuottamuksen, mutta kiisti teon törkeyden. Heitteillepanon puolustus kiisti sillä perusteella, että onnettomuuden uhri kuoli heti. Samoin syyte vesiliikennejuopumuksesta kiistettiin, koska jutussa ei selvitetty, että kuljettajan alkoholipitoisuus olisi ylittänyt yhden promillen rajan.

Syytteessä pojalle vaaditaan vähintään yli vuoden ehdollista vankeustuomiota sekä valvontaan määräämistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.