16-vuotias tyttö peri olematonta 10 euron velkaa toiselta tytöltä Espoossa – alle 15-vuotias rikostoveri uhkaili vieressä veitsellä

5:31
Poliisi on aiemminkin kertonut Espoossa huolestuttavasta ilmiöstä, jossa nuoret kantavat mukanaan teräaseita.

16-vuotias tyttö peri toisen nuoren velkaa Espoossa viime huhtikuussa. Hänen rikostoverinsa oli liian nuori rikosoikeudelliseen vastuuteen.

16-vuotias tyttö peri toiselta tytöltä kymmenen euron olematonta velkaa Espoossa viime vuoden huhtikuussa. Syytetty oli vaatinut tyttöä maksamaan toiselle henkilölle velkansa.

Samalla tämä toinen henkilö, alle 15-vuotias poika, oli uhkaillut tyttöä veitsellä. Syytteen mukaan poika oli sanonut, että jos hän ei saa rahoja ei uhri ole enää hengissä. Oikeudessa poika ei enää osannut kertoa velan syytä, joten oikeus päätteli, ettei velkaa ollut olemassakaan.

"Tilannetta pidettävä uhkaavana"

16-vuotias repi uhria hiuksista ja vei tämän kädestä vetäen kohti kauppaa ja löi avokämmenellä kasvoihin. Kaupassa hän kulki tytön mukana vahtien, että tämä nosti kaupasta 20 euroa maksuksi olemattomasta velastaan.

Oikeus katsoi kaupan valvontakameran tallenteen, jossa näkyi tytön kulkeneen uhrin perässä niin, etteivät nämä keskustelleet keskenään tai ottaneet edes katsekontaktia.

– Tilannetta on tallenteelta tehtävien havaintojen perusteella pidettävä uhkaavana, oikeus arvoi.

Tyttö sai rangaistuksen rikostoverinsa veitsestä

Oikeus katsoi, että 16-vuotias oli tiennyt pojalla olleesta veitsestä ja toimineen tämän kanssa tekijäkumppanina. Siksi hän vastaa rikoksesta myös veitsen käytön osalta.

Vuonna 2004 syntynyt tyttö tuomittiin nuorena henkilönä tehdystä ryöstöstä 4 kuukauden 10 päivän ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi hänet määrättiin korvaamaan uhrille 300 euroa kivusta ja särystä sekä 1000 euroa loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

8:15
Myös Itä-Uudellamaalla nuorilla on tavattu veitsiä ja jopa ampuma-aseita.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja