16-vuotias varasti rollaattorinaiselta olutlaatikon – 71-vuotias kaatui kipeästi maahan kaljavarkaudessa

Nuorisorikollisuutta halutaan laittaa kuriin uusilla keinoilla – MTV kysyy, miten 5:28
MTV Uutiset kysyi, miten nuorisorikollisuus voitaisiin saada kuriin. Näin MTV:lle vastattiin.

Tekohetkellä 16-vuotias poika tuomittiin varkaudesta hänen varastettuaan yli 70-vuotiaalta naiselta 24 tölkin olutlaatikon tämän rollaattorista.

Tapaus sattui viime vuoden toukokuussa Espoossa. Poika oli kertomansa mukaan yhdessä 15-vuotiaan pojan kanssa "arponut" kumpi vie rollaattorin avulla liikkuneelta 71-vuotiaalta naiselta tämän oluet. Arpa oli osunut pojista vanhempaan.

Nuorempi poika kertoi oikeudelle, että hän ei ollut vienyt oluita sen takia, koska ei ollut halunnut. Hän oli odotellut teon onnistumista läheisellä pihalla.

Rollaattorilla kulkenut vanhus yllätettiin

16-vuotias poika oli yllättänyt naisen "takavasemmalta" ja napannut kiinni olutlaatikon kahvasta. Teon yhteydessä nainen kaatui maahan.

Oikeudest tekoa ei voitu pitää näpistyksenä.

– Ottaen huomioon, että anastus on toteutettu yllättämällä rollaattorin avulla liikkunut iäkäs asianomistaja, tekoa ei voida anastetun omaisuuden vähäisestä arvosta huolimatta pitää näpistyksenä, tuomiossa todetaan.

Oikeus katsoi, ettei poika ollut tönäissyt naista, mutta nainen oli kuitenkin kaatunut teon seurauksena. Naiselle tuli käteen mustelmia ja aristusta.

Vuonna 2004 syntynyt poika tuomittiin nuorena henkilönä tehdystä varkaudesta 20 päiväsakon rangaistukseen. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan uhrille varastetuista kaljoista 24 euroa ja kivusta, särystä sekä muusta tilapäisestä haitasta 300 euroa.

Nuoremman pojan syyte varkaudesta hylättiin, koska tämän ei katsottu toimineen tekijän rikostoverina. Hän oli jakanut saaliin tekijän kanssa juoden osan oluista.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat