Mainos

16-vuotias tyttö pakotettiin prostituutioon – joutui harrastamaan suojaamatonta seksiä

16-vuotiaan tytön haaveet ulkomailla työskentelystä päättyivät ikävästi.

Tyttö oli halukas lähtemään ulkomaille töihin, kun hänen perheensä oli kehottanut tyttöä hankkimaan töitä. Niinpä hän päätti lähteä ystävättären sekä kahden miehen kanssa autolla Romaniasta kohti Norjaa.

Norjasta 16-vuotias tyttö jatkoi matkaa miehen ja ystävättären kanssa. Toinen miehistä palasi Romaniaan, mutta hän saapui myöhemmin Suomeen. Kun tytöt saapuivat Suomeen viime vuoden maaliskuussa, heille selvisi, että he joutuisivat prostituoiduiksi.

Käräjäoikeuden mukaan tekoaikaan 16-vuotias tyttö työskenteli Suomessa prostituoituna noin kahden kuukauden ajan, jonka aikana hän on tarjonnut jopa sadoille asiakkaille seksiä. Osa on ollut suojaamatonta yhdyntää. Tytön ja hänen ystävättären piti työskennellä kadulla, minkä lisäksi heille kerrottiin hintatiedot heidän seksuaalisista palveluksistaan.

Käräjäoikeuden mukaan tyttö velvoitettiin tekemään prostituoidun työtä väkivallan uhan alla joka päivä, kahta tai kolmea päivää lukuun ottamatta. Hän joutui tekemään työtä 6-12 tuntia päivittäin. Hänet pakotettiin luovuttamaan ansaitsemansa rahat, ainakin 6000 euroa, miehille.

Kun tyttö ilmoitti, että hän haluaisi lopettaa prostituoidun työt ja palata Romaniaan, on hänet väkivallan uhalla pakotettu jäämään Suomeen.

Käräjäoikeus tuomitsi Gheorghe-Cosmin Balasoiun törkeästä ihmiskaupasta neljän vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen. Toinen miehistä on tuomittu aiemmin tekosistaan. Tämän lisäksi Balasoiu joutuu maksamaan tytölle korvauksia yhteensä reilut 7 000 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.