Mainos

16-vuotias töhri 70 kertaa - vahingot 24 000 euroa

Helsingin poliisin graffitirikoksia tutkiva ryhmä on saanut selvitettyä vahingontekorikosten sarjan. Töhrintäsarjaan sisältyy 70 tekoa, joista aiheutuneet vahingot ovat noin 24 000 euroa.

Tekojen lukumäärään nähden aiheutetut vahingot ovat olleet huomattavia.

Epäiltynä on 16-vuotias mies, joka asuu pääkaupunkiseudulla. Epäilty on vangittuna ja hän on esitutkinnan aikana myöntänyt tekonsa. Vahingonteot on tehty valtaosin viime kesän ja tämän kevään aikana.

Töhryjä on tehty tussilla, spraymaalilla ja niin sanotulla näkymättömällä musteella. Teot ovat pääosin tapahtuneet Helsingissä ja kohdistuneet julkisen liikenteen kulkuneuvoihin.

Töhrintätilanteita on myös kuvattu videolle, jota on levitetty internetissä.

Taustalla aikaisempia rikkeitä

Rikossarjan esitutkinta on päättynyt ja asia on toimitettu syyttäjälle syyteharkintaa varten. Epäillyn taustalta löytyy aikaisempia töhrintätyyppisiä vahingontekoja, sekä myös muuta rikollisuutta.

Vahingontekosarjasta epäilty liittyy myös vuoden 2010 syksyn aikana Kannelmäen ja Pohjois-Haagan alueilla häiriötä aiheuttaneeseen ja rikoksia tehneeseen nuorisojengiin.

Poliisi haluaa muistuttaa siitä, että useiden rikosten jatkuva tekeminen voi johtaa jopa vangitsemiseen rikollisen toiminnan jatkamisen estämiseksi, vaikka yksittäiset rikokset eivät olisikaan kovin vakavia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.