16-vuotias teinipoika murhasi lapsuudenystävänsä kirveellä Ruotsissa, koska halusi "tietää miltä tappaminen tuntuu" – alunperin uhriksi valikoitunut henkilö vältti kohtalon täpärästi

Ruotsin viranomaisten mukaan ystävänsä murhasta epäilty 16-vuotias poika oli yrittänyt houkutella myös toista ystävää surullisesti päättyneelle uintiretkelle, kertoo Aftonbladet.

Viime perjantaina 16-vuotiasta Peter Plaxia iskettiin kirveellä uintipaikalla Sollentunan kunnassa lähellä Tukholmaa. Plax menehtyi vammoihinsa.

Poliisi epäilee rikoksesta Plaxin samanikäistä kaveria, joka oli soittanut tapahtumapaikalta hätäkeskukseen ja kertonut iskeneensä ystäväänsä kirveellä. Teosta syytetty 16-vuotias poika on tunnustanut teon.

Uhrin oli alunperin tarkoitus olla eri ystävä

Poliisin kuulusteluissa veriteosta syytetty 16-vuotias teinipoika on kertonut, että hän halusi "tuntea miltä tappaminen tuntuu" sen jälkeen, kun oli katsonut internetissä leviäviä videoita murhista.

Aftonbladetin tietojen mukaan teini oli alkanut valmistella tekoa ja ostanut useasta eri liikkeestä erilaisia lyömäaseeksi kelpaavia työkaluja, mukaan lukien kirveen.

Viime perjantaina teinipoika oli päättänyt suorittaa tekonsa. Hän oli pakannut juuri ostamansa työkalut laukkuun, ja alkanut soittelemaan ystävilleen.

Ensimmäinen ystävä, jonka oli tarkoitus olla uhri ei vastannut puhelimeen. Poika päätyi siis soittamaan lapsuudenystävälleen Peter Plaxille. Plax vastasi puhelimeen ja suostui lähtemään hänen kanssaan pyöräretkelle Sollentunan uimapaikalle. 

Hämäsi uhria, jottei tämä olisi varuillaan

Uimapaikalla teinipoika oli johdattanut Plaxin muutamansadan metrin päähän rannasta syrjäiseen kohtaan.

Jotta Plax ei olisi osannut varautua ja paeta, teini oli kertonut hänelle "tekevänsä kokeilun". Sitten teini oli ottanut kirveen laukustaan ja lyönyt sillä Plaxia päähän. 

Tekijä ilmoitti asiasta itse poliisille. Kun ensimmäinen partio saapui paikalle, hän osoitti heille elottoman Plaxin sijainnin. 

Kuulusteluissa poika tunnusti teon ja kertoi murhavideoiden inspiroineen häntä. Poika määrättiin vangittavaksi tutkinnan ajaksi, koska poliisi uskoo hänen olevan vaarallinen ja todennäköisesti jatkavan rikoksia. 

– Jos olet syyllistynyt tällaiseen tekoon, on olemassa riski, jota ei voi missään nimessä ohittaa, syyttäjä Rickard Wahlqvist sanoo.

Vangitsemismääräyksen yhteydessä oikeus määräsi 16-vuotiaan alustavaan mielentilatutkimukseen, jossa arvioidaan laajemman mielentilatutkimuksen tarve.

Lue myös:

    Uusimmat