Mainos

16-vuotias osti viinaa Internetin kautta

16-vuotias ruotsalaispoika on ostanut 40 litraa viinaa Internetin kautta. Juomat toimitettiin paikalliseen postitoimistoon, josta poika kävi noutamassa ne. Ostoksensa hän maksoi käyttäen Internetistä löytämiään luottokorttitietoja kortin omistajan tietämättä, kertoi Arbetet Nyheterna -lehti.

Pojan erityislaatuinen toiminta sai pikaisen lopun. Vanhemmat aavistivat, että jotain oli vialla, ja poika kertoi, mitä oli tehnyt.
Vanhemmat tekivät pojasta rikosilmoituksen - isän mukaan siksi, että poika ymmärtäisi, kuinka vakavasta asiasta on kyse. Poika ei isän mukaan kuitenkaan täysin käsittänyt, että hän oli syyllistynyt rikokseen.

Pojalle määrättiin 30 päiväsakkoa törkeästä varkaudesta. Koska hän tunnusti tekonsa, syytettä ei nostettu.
Syyttäjä Bo Eriksson Uddevallasta kertoi, ettei hän ole koskaan aiemmin törmännyt tämänkaltaiseen rikokseen. Pojan tarkoituksena ei ollut ostaa suuria määriä alkoholia. Hän löysi Internetistä espanjalaisen viinintukkumyyjän, ja teki tälle tilauksensa. Luottokorttitiedot hän löysi Internetin keskustelusivuilta.

Poika oli ensin käyttänyt kahta Internetistä löytämäänsä korttia, mutta ei saanut vahvistusta tilaukselle. Vasta kolmannella kortilla häntä onnisti.
Myöhemmin ilmeni kuitenkin, että myös kahdella muulla kortilla tehdyt tilaukset oli hyväksytty. Pojalle toimitettiin alkoholia paljon enemmän kuin hän ajatellut saavansa, ja siinä vaiheessa vanhempien epäilykset heräsivät.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.