Mainos

16-vuotiaan tytön murhasta epäilty mies katuu tekoaan – tyttö oli yhteydessä kavereihinsa ennen veritekoa

Keravalla tapahtuneen 16-vuotiaan tytön murhasta epäilty 31-vuotias mies katuu tekoaan. Mies on ollut poliisikuulusteluissa yhteistyökykyinen ja hän on avannut tekoaan poliisille.

– Hän on myöntänyt teon ja hän katuu sitä, tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Hyvärinen Itä-Uudenmaan poliisista kertoo.

Poliisi tutkii henkirikosta murhana sen raakuuden ja julmuuden vuoksi. Poliisi ei kuitenkaan kerro sen enempää surman tekotavasta.

– Teon motiivipuoli liittyy tapahtumiin yön aikana, mutta en avaa sitä enempää. Teon suunnitelmallisuutta tutkitaan vielä.

Ruumis oli näkyvillä pihalla

Tytön ruumis löytyi Keravan keskustassa sijaitsevan kerrostalon pihalta varhain itsenäisyyspäivän aamuna. Poliisi sai sivulliselta ilmoituksen ruumiin löytymisestä kello 7.30 viime keskiviikkona. Epäilty otettiin nopeasti kiinni.

Poliisin mukaan henkirikos tapahtui itsenäisyyspäivän vastaisena yönä kello kahden ja aamuseitsemän välisenä aikana. Teko tapahtui miehen asunnossa, joka sijaitsee kyseisessä kerrostalossa.

Tutkinnanjohtaja ei kommentoi sitä, miten tytön ruumis päätyi asunnosta talon pihalle.

– Ruumis oli pihalla ihan näkyvillä. Sitä ei ollut peitelty mitenkään, Hyvärinen sanoo.

Tyttö ja murhasta epäilty mies olivat tutustuneet toisiinsa aiemmin Keravalla.

– Molemmat ovat liikkuneet Keravan keskustassa, niin kuin nyt nuoret liikkuvat kaupungilla, ja tutustuneet siellä. Mistään sen syvällisemmästä tuttavuudesta ei ole kyse.

Tytöstä havaintoja kaupungilta

Poliisi on saanut useita havaintoja 16-vuotiaasta tytöstä ja myös murhasta epäillystä miehestä henkirikosta edeltävältä illalta ja alkuyöltä.

– Tytöstä on näköhavaintoja vielä puolen yön jälkeen. Hän näkyy myös valvontakameranauhoilla. Illan aikana tyttö ja mies ovat tavanneet toisiaan ja heitä on nähty erikseen ja yhdessä.

Jossain vaiheessa keskiviikkoyön aikana mies ja tyttö menivät miehen asunnolle päihteitä nauttimaan. He olivat asunnolla kahdestaan, kun henkirikos tapahtui.

Yön aikana tyttö oli myös yhteydessä kavereidensa kanssa.

– Hän on lähettänyt viestejä kavereilleen, Hyvärinen sanoo.

Poliisin mukaan tyttö ei ole pyytänyt yhteydenotoissaan apua.

– Mistään panttivankitilanteesta ei ole ollut kyse. Yhteydenotot ovat olleet kavereiden keskinäistä viestintää, joka on osittain tehty päihteiden vaikutuksen alaisena.

Kolmekymppinen mies vangittiin viime perjantaina Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa todennäköisin syin murhasta epäiltynä. Hän ei vastustanut vangitsemistaan.

Mies on aiemmin tuomittu useista seksuaalirikoksista. Poliisi ei kommentoi sitä, liittyykö henkirikokseen viitteitä seksuaalirikoksesta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.