Mainos

Poliisi: Keravalla surmattu 16-vuotias ja murhasta epäilty mies olivat asunnossa kahden

Keravalla surmattu 16-vuotias tyttö ja tämän murhasta epäilty kolmikymppinen mies olivat kaksin miehen asunnolla ennen rikosta, kertoo poliisi.

Keravan keskustassa sijaitsevan kerrostalon edustalta löydettiin varhain itsenäisyyspäivän aamuna kuollut 16-vuotias tyttö. Poliisi epäilee, että tyttö oli surmattu aiemmin pääepäillyn asunnossa.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Hyvärinen ei kommentoi, miten tytön ruumis on päätynyt asunnosta kadulle. Hän kuitenkin kertoo, miksi 16-vuotias oli ollut yksin kolmikymppisen miehen asunnolla. 

– Sinne oli menty päihteitä nauttimaan. 

Epäilty ja uhri tiesivät toisensa entuudestaan, mutta poliisi ei ole kertonut yksityiskohtia henkilöiden välisestä suhteesta. Hyvärisen mukaan mies ja 16-vuotias eivät kuitenkaan olleet läheisiä.

– Sanotaanko näin, että jos nuorisoporukkaa pyörii Keravan keskustassa, he kyllä tietävät toisensa etunimeltä.

Poliisi: Teko oli törkeä ja julma

16-vuotiaan kuolemaa tutkittiin ensin tappona, mutta rikosnimike on sittemmin vaihtunut murhaksi. Kolmikymppinen mies on tällä hetkellä vangittuna rikoksesta todennäköisin syin epäiltynä.

Rikosnimike vaihtui, kun epäilty kertoi tapahtuneesta poliisille kuulusteluissa. Hyvärisen mukaan päätökseen vaikuttivat teon törkeys ja julmuus.

Murhasta epäilty mies on tuomittu aiemmin muun muassa seksuaalirikoksista. Lisäksi häntä on syytetty huumausainerikoksista, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, rattijuopumuksista, seksuaalisesta hyväksikäytöstä, lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pakottamisesta sukupuoliyhteyteen.

Hyvärinen kommentoi aiemmin MTV Uutisille, ettei hän ole sulkenut pois sitä, etteikö nyt tutkittavana olevassa murhassa olisi näihin rikostyyppeihin liittyviä tekijöitä.

Poliisi ei tällä hetkellä kommentoi tapauksen yksityiskohtia tarkemmin. Hyvärisen mukaan tapauksen esitutkinta jatkuu kuulusteluilla ja tapaukseen liittyvien henkilöiden liikkeiden selvittelyllä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.