Uutta tietoa 14-vuotiaan tytön pahoinpitelystä Lahdessa: Teko kesti tuntien ajan yhden epäillyn asunnossa ja pihalla, epäillyt täysi-ikäisiä

14-vuotias tyttö joutui pitkäkestoisen väkivaltarikoksen uhriksi Lahdessa aamuyöllä 13. joulukuuta. Pahoinpitely tapahtui Kiveriön kaupunginosassa.

Teosta epäillään kolmea lahtelaista henkilöä, jotka ovat entuudestaan toisilleen tuttuja. Rikoksesta epäiltyinä on vangittu 19-vuotiaat mies ja nainen. Yksi 18-vuotias mies on asetettu matkustuskieltoon. Poliisi tutkii tekoa törkeänä ryöstönä ja törkeänä pahoinpitelynä.

Poliisin mukaan väkivaltaa kohdistettiin lapseen useiden tuntien ajan.

– Tyttöön on kohdistettu useita tunteja monenlaista väkivaltaa ja hänelle on tehty erilaisia tekoja. Väkivaltaa on tehty sisällä yhden epäillyn asunnossa ja kerrostalon pihalla Kiveriössä. Kaikki epäillyt ovat osallistuneet pahoinpitelyyn, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Lila Havusela kertoo.

Poliisi ei avaa motiivia

Uhri ja epäillyt tunsivat toisensa entuudestaan ainakin jollain tasolla.

– He olivat jotain kautta tuttuja keskenään. He olivat viettäneet iltaa yhdessä ja jossain vaiheessa iltaa tilanne kulkeutui siihen suuntaan, että tyttöä ryhdyttiin pahoinpitelemään, Havusela kuvaa.

Tekoon liittyy jonkin verran päihteitä, mutta poliisin mukaan ne eivät ole motiivi tai selittävä tekijä pahoinpitelyssä. Kaikki epäillyt ovat kertoneet tapahtumien kulusta kuulusteluissa.

– Joku häilyvä motiivi siellä taustalla on, mutta en voi avata sitä vielä. Epäillyt ovat kertoneet tapahtumista ja siitä, mistä väkivalta on lähtenyt liikkeelle.

Poliisin mukaan väkivaltaa oli myös kuvattu, mutta materiaalia ei ole tiettävästi levitetty ainakaan sosiaaliseen mediaan.

Epäillyt veivät tytöltä tämän henkilökohtaista omaisuutta, ja sen vuoksi tekoa tutkitaan myös törkeänä ryöstänä.

Sivullinen näki harhailevan lapsen

Tapaus selvisi poliisille, kun hätäkeskus sai aamuyöstä sivulliselta ihmiseltä ilmoituksen huonokuntoisesta lapsesta, joka harhaili yksin ulkona pakkasessa. Tapahtuma-aikaan Lahdessa oli lunta ja pakkasta.

– Siitä ei ole tarkkaa tietoa, kuinka kauan tyttö oli ehtinyt olla ulkona, mutta ilmeisesti ei kovin kauaa. Onneksi sivullinen huomasi hänet, koska tässä olisi voinut käydä pahemminkin, Havusela kertoo.

Koirapartio lähti etsimään tyttöä ja poliisikoira löysi hänet nopeasti.

Tytöllä oli löydettäessä yllään asianmukaiset vaatteet, mutta hän oli muuten huonossa kunnossa. Hänet vietiin sairaalaan, missä hän joutui olemaan usean päivän ajan.

Tyttö on päässyt jo kotiin ja poliisi on kuullut häntä.

– Hän on pystynyt olosuhteisiin nähden kertomaan asiasta ihan hyvin.

Epäillyt eivät ole poliisille entuudestaan tuttuja, eli heillä ei ole entuudestaan rikostaustaa.

Lue myös:

    Uusimmat