Myllypuron teinitappo: 19-vuotiaan viimeiset hetket tallentuivat valvontakameroihin – liikkui kahden 16-vuotiaan seurassa

Kahta 16-vuotiasta epäillään 19-vuotiaan naisen taposta Helsingissä. Poliisi on selvittänyt henkirikosta edeltäneitä tapahtumia muun muassa valvontakameravideoilta. Epäillyt on kytketty uhriin myös anastetun omaisuuden perusteella.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Lindholmin mukaan poliisi on saanut selville, että taposta epäillyt 16-vuotiaat liikkuivat 19-vuotiaan naisen seurassa ennen tämän kuolemaa. Tästä kertovat poliisin haltuunsa saamat valvontakameravideot.

– Puhutaan lähinnä liikkumisesta ulkotiloissa. He eivät ole kuitenkaan koko aikaa olleet samassa seurueessa, vaan ovat jossain vaiheessa olleet yhdessä, Lindholm täsmentää.

19-vuotias ja hänen tapostaan epäillyt teinit siis tunsivat toisensa entuudestaan ainakin jollakin tasolla. Poliisin mukaan kyse ei ole kuitenkaan pitkäaikaisesta tuttavuudesta, vaan satunnaisemmista kohtaamisista viikkotasolla.

Poliisi ei toistaiseksi halua avata tarkemmin sitä, mikä kolmikon toi yhteen tapahtumapäivänä tai aiemmin.

– Meidän näkemyksemme mukaan he eivät ole mitenkään pitkäaikaisia tuttavia, Lindholm sanoo.

– Miten tutustuminen on tapahtunut, siihen en lähde esittämään mitään kannanottoja tai arvailuja tässä vaiheessa, hän jatkaa.

Omaiset löysivät ruumiin

Henkirikoksen uskotaan tapahtuneen torstaina 23. maaliskuuta ja uhrin epäillään olleen kuolleena Helsingin Myllypurossa sijaitsevassa asunnossaan joitain päiviä tämän jälkeen. Ruumiin löysivät omaiset.

Löydettäessä naisessa ei ollut selkeitä vammoja, jotka olisivat kielineet henkirikoksesta. Poliisi tutki asiaa aluksi tavallisena kuolinsyyn selvittämisenä.

Tarkemmissa oikeuslääketieteellisissä tutkimuksissa kuitenkin paljastui, että nainen oli joutunut ulkoisen väkivallan uhriksi. Poliisi alkoi tutkia asiaa tappona.

– Löydettäessä tällaisia merkkejä ei havaittu. Näin käy silloin tällöin, tutkinnanjohtaja Lindholm toteaa.

Lindholmin mukaan poliisilla on tällä hetkellä "vahva epäily" siitä, miten henkirikos tehtiin.

– Sen pidän kuitenkin vielä itselläni, hän toteaa.

Uhrilta varastettiin omaisuutta

Teosta epäillyt 16-vuotias poika ja 16-vuotias tyttö on kytketty tapaukseen paitsi valvontakameratallenteiden perusteella, myös uhrilta anastetun omaisuuden avulla.

Rikoskomisario Lindholmin mukaan 19-vuotiaan omaisuutta löydettiin naisen kuoleman jälkeen toisen 16-vuotiaan hallusta. Hän ei suostu kertomaan kumman.

– Epäilemme vahvasti, että omaisuus on anastettu samassa yhteydessä ja se on sitten päätynyt ainakin toisen epäillyn haltuun.

– Rikosnimikettä emme ole kaiken kiireen keskellä ehtineet pohtia, mutta kyllä siinä jonkinlainen omaisuusrikos on tapahtunut.

Taposta epäillyt 16-vuotiaat ovat edelleen tutkintavankeudessa. Poliisi on kuulustellut heitä useampaan otteeseen.

– Olemme menneet eteenpäissä kuulusteluissa mutta kyllä olen edelleen samaa mieltä kuin aiemmin, että vieläkin jätetään tiettyjä asioita kertomatta. Toivomus on, että epäillyt selvittävät asiaa vielä paremmin, tutkinnanjohtaja sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat