Mainos

15- ja 16-vuotiaiden kotimatka keskeytyi karmivasti Helsingissä: Kelloa kysynyt mies veti yllättäen esiin käsiaseen

15- ja 16-vuotiaiden kaverusten kauppareissu sai karun käänteen alkuviikosta Helsingin Kannelmäessä, kun ohikulkija ryösti poikien puhelimet aseella uhaten. Helsingin poliisi vahvistaa, että tapauksesta on kirjattu rikosilmoitus.

Pojat olivat kävelemässä maanantai-iltana noin kello 20.30 kauppakeskus Kaaresta kotiin päin, kun sekavanoloinen ohikulkija tuli heitä vastaan Pelimannin peruskoulun läheisellä hiekkakentällä. Ohituksen jälkeen mies oli kääntynyt ympäri ja tiedustellut pojilta kelloa.

– Poikani otti esiin puhelimensa, jonka jälkeen mieshenkilö otti esille käsiaseen ja sanoi, että puhelimet tänne ja nopeasti, kertaa tapahtumia toisen pojan äiti Kristiina Tulkki.

Pojat antoivat puhelimensa aseella uhkaavalle ryöstäjälle, jonka jälkeen mies poistui paikalta. Tulkki painottaa, että hän tai pojat eivät tiedä, oliko kyseessä oikea ase.

Pojat saivat hälytettyä poliisit, kun ystävällinen ohikulkija lainasi heille puhelintaan. Tulkin mukaan poliisi tuli paikalle muutamassa minuutissa.

Rikoskomisario Mikko Halme Helsingin poliisista vahvistaa, että asiasta on tehty rikosilmoitus. Hänen mukaansa tekijää ei ole saatu kiinni, ja esitutkinta on kesken.

"Ei uskalla antaa lapsen liikkua"

Kristiina Tulkin mukaan pojat ovat reagoineet ryöstöön tilanteeseen nähden reippaasti. Tulkin perhe kävi asiaa läpi tuoreeltaan kotona maanantai-iltana.

– Tietysti heitä suututti. Mutta hyvin he ymmärsivät sen, että aseen kanssa ei pelleillä, Tulkki kertoo.

Äitinä hän kauhistui pojalleen sattuneesta tilanteesta. Kotikulmilla tapahtunut teko on saanut äidin miettimään lastensa turvallisuutta.

– Ihan hirveää, kun ei uskalla antaa lapsen tuohonkaan aikaan välttämättä liikkua. Kyllä pahalle tuntuu, kun on tuollaiseksi mennyt.

Tulkki teki asiasta päivityksen asuinalueensa Facebook-ryhmään, jotta muut asukkaat olisivat valppaina vastaavien tilanteiden varalta. Vuodesta 1995 Kannelmäessä asunut Tulkki ei ole aiemmin kuullut vastaavasta.

Äidin mukaan perheessä ei ole keskusteltu mahdollisten laillisten turvasumutteiden käyttöönotosta, mutta iltaisin liikkumisesta he ovat puhuneet maanantain ryöstön jälkeen.

– Keskusteltiin siitä, että he käyttäisivät reittejä, joiden varrella on varmasti valot ja enemmän ihmisiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.