Mainos

Vartija tutki 5-vuotiaan pojan näpistyksestä epäiltynä – "Poika itki, ettei enää uskalla lähteä Prismaan"

Tapahtumaketju sai alkunsa keskiviikkoiltana, kun 10-vuotias tyttö ja 5-vuotias poika lähtivät kahdestaan kauppareissulle Hyvinkäällä. Paikallinen Prisma on vahvistanut tapahtumien kulun MTV Uutisille. 

Sosiaalisessa mediassa tapauksesta alun perin kertonut hyvinkääläisisä kertoo MTV Uutisille, että lapset olivat kaupassa ostamassa isosiskolle eväitä koulun retkeä varten. 

Lähikauppaan mukaan halunnut pikkuveli oli halunnut kaupassa jotain myös itselleen, ja 5-vuotias mieltyi pinkkiin HubbaBubba-purukumiin. 

Lasten kertoman mukaan isosisko oli kieltäytynyt ostamasta purkkaa pikkuveljelleen, ja purkka oli laitettu takaisin makeishyllyyn. Lapset maksoivat ostokset, mutta kassalinjaston jälkeen heitä odotti vartija. 

– Laitoitteko takaisin sen pinkin jutun, oli vartija kysynyt lapsilta isän mukaan.

Tämän jälkeen vartija oli tutkinut pikkupojan taskut. Kun niistä ei löytynyt mitään, oli vartija tutkinut myös 10-vuotiaan isosiskon laukun.

Lasten mukaan he eivät olleet nähneet vartijaa kauppareissun aikana. 

Hyvinkään Prisma on vahvistanut lasten isän MTV Uutisille kertoman kuvauksen tapahtumista. Hyvinkääläisisän mukaan lapset olivat olleet kotona pelästyneitä ja hysteerisen itkuisia tapahtuneen jälkeen. 

– Poika sanoi, ettei uskalla enää ikinä lähteä Prismaan. 

Prisma pahoittelee tapahtunutta

Hyvinkään Prismasta kerrotaan MTV Uutisille, että tapahtuneesta on keskusteltu lapset tutkineen vartijan kanssa. 

– Tapaus on selvitetty vartijan kanssa, ja isään ollaan tänään yhteydessä, kertoo Hyvinkään Prisman johtaja Kimmo Kosonen.

Kososen mukaan selvityksessä ei ole ilmennyt mitään poikkeavaa tai että vartija olisi toiminut tilanteessa väärin. Kososen mukaan vartija on kertonut nähneensä tilanteen väärin. 

– Vartijan mukaan hän on toiminut tilanteessa hienotunteisesti, ja pahoitellut tapahtunutta. 

Hyvinkääläisisää tapahtunut harmittaa. Hänen mukaansa vartija toivotti lapsille "hyvät illanjatkot", mutta ei pyytänyt anteeksi tapahtunutta. 

– Ehkä asian olisi voinut hoitaa vähän toisin. 

Hän painottaa, että on eri asia epäillä näpistyksestä vaikkapa teini-ikäistä ja 5-vuotiasta. 

– Lapset ihailevat vartioita ja poliiseita. Niin ikävä fiilis siitä jäi, että kun ei tuon ikäinen osaa vielä erottaa, onko se poliisi vai vartija, isä pohtii.

Mitä, jos 4-vuotias saisi päättää ruokaostokset? 

9:19

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.