Mainos

10-vuotias poika kertoo parrakkaan miehen houkutelleen häntä autoon Helsingin Kalliossa – poliisi selvittää asiaa

Helsingin poliisi selvittää saamaansa vihjettä 10-vuotiasta poikaa autoon houkutelleista miehistä. Tapaus on herättänyt paljon huolta sosiaalisessa mediassa ja vanhempien keskuudessa.

Poika on kertonut tavanneensa miehen maanantaina hieman kello 15:n jälkeen Karhupuiston vieressä Agricolankadun ja Fleminginkadun risteyksessä, pojan isä kertoo MTV Uutisille.

Jalkaisin liikkunut poika oli kertomansa mukaan pysähtynyt suojatien eteen, kun hänen takanaan kävellyt suomalainen, parrakas mies oli tullut juttelemaan mukavia. Mies oli ehdottanut pojalle tapaamista ja yhteistä retkeä. Mies oli myös kertonut veljestään, joka olisi pian tulossa hakemaan häntä.

Hetken kuluttua mies oli soittanut jonnekin. Toinen mies oli tämän jälkeen kurvannut autolla pojan viereen ja avannut pojalle etuoven.

Parrakas mies oli kehottanut poikaa menemään rohkeasti kyytiin.

 – Meidän poikaa alkoi onneksi pelottamaan tilanne ja hänellä oli rohkeutta sanoa, että hänen pitää nyt mennä kotiin, isä kertoo.

Poika ollut pelokas ja itkuinen

Isän mukaan poika oli koulusta tullessaan huonotuulinen ja kertoi tapauksesta vasta illalla.

Auto oli valkoinen tai mahdollisesti hopea henkilöauto, jota poika kuvaili ”vähän hienommaksi”. Auton kuljettajasta poika ei muista tuntomerkkejä, mutta mukavia jutellut mies oli hieman tukeva ja parrakas. Poika muistaa myös hänen kaulallaan roikkuneen silmälasit.

Isän mukaan myös toinen perheeseen kuuluva koululainen ja tämän kaveri näkivät miehen.

Poika ei ole enää tapauksen jälkeen uskaltanut kulkea koulumatkoja yksin.

– Illalla, kun juttelimme ja hän tajusi mikä se tilanne oikeasti oli, kauhea järkytys ja itku tulivat siinä.

Rehtori: Keskustelkaa lasten kanssa

Kallion koulun rehtori Tuomo Säävälä kertoo MTV Uutisille saaneensa tiedon asiasta Wilma-järjestelmän välityksellä maanantai-iltana.

Opettajat saivat asiasta tiedon tiistaina ja keskiviikkoaamuna tapauksesta kerrottiin Wilman välityksellä myös vanhemmille. Tämän lisäksi asiasta tiedotettiin vanhempainyhdistyksen Facebook-sivulla.

Rehtori kertoo saaneensa viikon aikana joitakin yhteydenottoja huolestuneilta vanhemmilta. Tapauksesta on myös käyty vilkasta keskustelua kaupunginosan Facebook-ryhmässä.

Rehtori on neuvonut vanhempia muun muassa käymään lastensa kanssa uudestaan läpi, ettei kenenkään vieraan autoon saa missään nimessä mennä.

– Lisäksi voi käydä läpi lapsen kanssa vielä uudelleen sen, mikä on turvallinen koulutie. Mahdollisimman paljon kannattaa kulkea sellaisia katuja pitkin, missä on kauppoja ja ihmisiä. Ei syrjäkujia.

Poliisi selvittää tapausta

Poliisi kertoo MTV Uutisille saaneensa ilmoituksen tapauksesta. Rikostutkintaa asiasta ei ole kuitenkaan käynnistetty, vaan vihjettä selvitetään.

– Poliisi on saanut vihjeen tämmöisestä tapauksesta. Vihjettä tarkastellaan, sanoo rikoskomisario Ville Kiviniemi.

Muita vihjeitä autoon houkutteluista poliisille ei ole alueelta tullut. Poliisi toivoo nopeita yhteydenottoja jatkossakin, jos vastaavaa ilmenee.

Vihje on mennyt poliisipartioiden tietoon alkuviikosta, kun poliisi sai asiasta ilmoituksen. Poliisi ei kerro, onko heillä esimerkiksi valvontakameroiden kuvaa tapahtumista.

– En ota kantaa. Näitä asioita tarkastellaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.