15 asiaa tekevät hallaa parisuhteelle – ethän sinä sorru näihin?

Parisuhdetta täytyy hoivata, jotta se säilyy rakastavana ja terveenä.

15 asiaa tuhoavat parisuhteen kuin parisuhteen. Ethän vain sinä sorru näihin parisuhteen sudenkuoppiin?

1. Älä yritä muuttaa kumppaniasi

Maailmassa ei ole yhtään täydellistä ihmistä, joten epärealistiset oletukset kannattaa heittää mielestään heti. Kumppania voi pyytää tiskaamaan tai pukemaan ylleen hautajaisiin farkkujen sijaan jotain hieman tyylikkäämpään, mutta kumppanin persoonallisuutta ei voi muuttaa. Kumppani tulisi hyväksyä juuri sellaisena kuin hän on.

2. Älä hauku kumppanin perhettä

Puolison perheenjäsenet eivät välttämättä ole sinun kanssa samalla aaltopituudella, mutta heitä ei kuitenkaan kannata haukkua rakkaimmalleen. Hän ei nimittäin voi heille mitään ja tietenkin hän arvostaa heitä samalla tavalla kuin sinäkin omaa perhettäsi.

3. Julkisilla paikoilla huomionosoittaminen

Ohikulkijat saattavat tuntea olonsa epämukavaksi, jos pariskunta hellii toisiaan paikassa kuin paikassa, aivan kuin ympärillä ei olisi ketään muuta. Kaupungilla voi kävellä käsi kädessä ja antaa toiselle lyhyitä suukkoja, mutta kaikki muu kannattaa jättää kotiin. Jos teillä on jatkuva tarve osoittaa tunteitanne julkisesti, niin koska ennätätte oikeasti keskustella toistenne kanssa?

4. Riitely julkisilla paikoilla

On todella epämiellyttävää seurata sivusta, kun pariskunnat riitelevät turhanpäiväisistä asioista julkisilla paikoilla. On todella tärkeää keskustella asioista, mutta riidat voi säästää kotiin.

5. Riitojen välttely

Parisuhteen kannalta on äärimmäisen tärkeää keskustella rakentavasti asioista. Riitoja ei kannata välttää, sillä ne puhdistavat ilmaa ja asiat tulevat hoidetuksi heti alussa, eikä vasta muutaman kuukauden päästä todella kärjistettynä.

6. Kommunikoinnin välttely

Kumppani ei osaa lukea ajatuksia, joten kannattaa kertoa asioista, jotka painavat mieltä. Positiivisten ja negatiivisten tuntemusten jakaminen on suhteen kannalta todella tärkeää.

7. Anteeksiantamattomuus

Ihmiset tekevät virheitä ja harvoin on syytä olla antamatta anteeksi. Sympatia toista kohtaan on hyödyllistä meidän oman hyvinvointimmekin kannalta, sillä kauna aiheuttaa ainoastaan stressiä ja ahdistusta.

8. ”Minä maksoin viime kerralla”

Parisuhteen kannalta ei ole hyvä, jos kumppani muistuttaa jokaisesta pienestä asiasta. Muista, että kyseessä on kuitenkin henkilö, jota rakastat ja kenestä haluat pitää huolta. Hän ei aina välttämättä ennätä tiskata, mutta häntä ei todellakaan kannata syyllistää sen takia. Jonakin päivänä sinulla on takuulla samankaltainen tilanne edessä ja silloin hän varmasti muistaa, kuinka kiltisti tiskasit ”hänen vuorollaan” ilman vihoittelua.

9. Kumppanin vakoilu

Luottamus on parisuhteessa kaikkein tärkeintä eli ei todellakaan kannata lukea salaa hänen viestejään tai muuta. Luota kumppaniisi ja kunnioita hänen yksityisyyttään. Jos suhteessa ei ole luottamusta, niin luultavasti se ei myöskään kestä kovin kauan.

10. Liiallinen mustasukkaisuus

Kumppanin epäily saattaa kieliä siitä, että ollaan epävarmoja suhteen vakavuudesta. Mustasukkaisuus on pienessä määrässä ihan tervettä, mutta liiallinen epäily ja turhanpäiväinen raivoaminen jokaisesta asiasta ei tee hyvää millekään parisuhteelle.

11. Liikunnan unohtaminen

Yleensä parisuhteen aikana vyötärölle saattaa kertyä hieman liikakiloja. Liikakilot harmittavat ja aiheuttavat ylimääräistä huolta, joten kannattaa pysyä aktiivisena pitkänkin suhteen aikana.

12. Jatkuva vertailu

Älä vertaa kumppaniasi esimerkiksi ex-puolisoon tai romanttisissa elokuvissa oleviin ”täydellisiin” hahmoihin. Vertailu ei tee hyvää itseluottamuksella ja rapisuttaakin parisuhdetta nopeasti.

13. Olette jatkuvasti yhdessä

On ihana viettää aikaa rakkaimpansa kanssa, mutta missään tapauksessa ei saisi unohtaa ystäviään, perhettään tai omia harrastuksiaan. Jokainen tarvitsee ajoittain nimittäin omaa aikaa ja tämä parantaakin suhteen laatua paljon, koska uskallatte edelleen toteuttaa omia haaveitanne ja jatkatte kehittymistä yksilönä.

14. Valehtelu

Pienet ja suuret valheet ovat kuin myrkkyä parisuhteelle.

15. Toisen itsestäänselvyytenä pitäminen

Parisuhteen kannalta on tärkeää osoittaa hänelle aina, että hän on sinulle tärkeä. Toista ei koskaan saa pitää itsestäänselvyytenä, sillä silloin itsetunto heikkenee ja rakkauskin hälvenee.

Lähde: Greatist

Lue myös:

    Uusimmat