Mainos

14-vuotias poika kuoli jouluna kolarissa rattijuopon kanssa – poliisilta koskettava päivitys

Poliisi julkaisi koskettavan päivityksen siitä, millaista oli saapua kaksi uhria vaatineelle onnettomuuspaikalle. Päivityksellä on ytimekäs, mutta sitäkin tärkeämpi sanoma: älä aja humalassa.

Yhdysvaltalaispoika ja hänen vanhempansa olivat jouluaamuna ajelulla, kun se tapahtui. Alkoholin vaikutuksen alaisena ajanut 25-vuotias nainen törmäsi kolmihenkisen perheen autoon kohtalokkain seurauksin. 14-vuotias poika sekä ratin takana ollut nuori nainen menehtyivät. 

Paikalle ensimmäisten joukossa saapunut vastaava poliisimestari Tori DelliCaprini kertoo tunnepitoisessa Facebook-päivityksessään kaikesta siitä, mitä hän ja kaikki muutkin läsnäolijat joutuivat kokemaan. Millaista oli nähdä traagisesti kuolleen pojan avaamattomat joululahjat ja vierailla perheen luona onnettomuuden jälkeen.

Perheen elämästä katosi ilo

Kun DelliCaprini saapui paikalle, hän näki auton osia, lääkintähenkilökunnan ja palomiesten työskentelyä. Hän näki paniikissa olevat vanhemmat, jotka olivat vakavasti loukkaantuneen poikansa luona. Kaikki tämä kosketti poliisia syvästi.

–  Vanhempien ei pitäisi koskaan haudata lapsiaan, mies toteaa.

Vaikka DelliCaprini kertoo kaikkien kolareiden ja ihmishenkien menetysten vaivaavan häntä, tämä kyseinen tapaus sai hänen sydämensä särkymään toden teolla. Yksi alkoholin vaikutuksen alaisena ajettu matka vei ilon pojan perheen elämästä pitkäksi aikaa. Perheestä ei tule enää kokonaista.

– Tämä perhe menetti poikansa jouluaamuna asian vuoksi, jota ei koskaan pitäisi tapahtua.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Paikalla olleet poliisit ostivat perheelle kimpun valkoisia kukkia, allekirjoittivat kortin ja lähtivät vierailulle tarjotakseen tukea lapsensa menettäneelle perheelle. Koska he tunsivat myötätuntoa. Koska he välittivät.

Yhdellä päätöksellä vaikutus lukuisiin ihmisiin

Surun murtamat vanhemmat, jotka itsekin loukkaantuivat kolarissa, avasivat oven ja kutsuivat poliisit sisään. DelliCaprini kertoo kohdanneensa perheen kotona näyn, jota hän ei tule koskaan unohtamaan.

– Kaikki pojan joululahjat oli kasattu sohvapöydälle. Lahjat, jotka olivat taatusti ansaittuja ja kovalla työllä hankittuja, ja jotka oli taatusti tarkoitus avata vain muutama tunti onnettomuuden jälkeen.

Mies toteaa, ettei halua päivityksellään huomiota ja kunniaa, vaan saada ihmiset ymmärtämään, kuinka suuri vaikutus tämän kaltaisilla tapahtumilla oikein on. Se koskettaa kaikkia.

–  Se ei vaikuta ainoastaan kuljettajaan ja muihin matkustajiin, ei ainoastaan perheeseen ja ystäviin. Ei äiteihin, tyttäriin, isiin ja poikiin... vaan aivan kaikkiin. Lääkintähenkilökuntaan. Palomiehiin. Poliiseihin. Hätäkeskukseen.

DellaCaprinilla onkin yksi toive, jota hän toivoo kaikkien noudattavan: Jos juot, älä aja. Soita sen sijaan taksi, nuku ystäväsi luona tai ihan mitä vaan, mutta älä lähde ajamaan humalassa. 

***

0:53

Lähde: Facebook

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja