Nuorimies ajoi voittamansa urheiluauton lunariin heti seuraavana aamuna – öyhöttäjät lähettivät törkeyksiä jopa hänen äidilleen

Rattiraivo päättyi järkyttävään onnettomuuteen 0:55
Rajuun onnettomuuteen päättynyt härnääminen tallentui poliisiauton kojelautakameraan Etelä-Walesissa keväällä 2019.

Toisen epäonnella ilakoiminen on aivan käsittämätöntä.

Adam Griffiths, 27-vuotias walesilaismies, koki aiemmin tällä viikolla melkoisen onnenpotkun.

Hän oli osallistunut walesilaisen autoliikkeen arvontaan, jossa pääpalkintona oli Mitsubishi Lancer Evolution IX eli yhdeksännen sukupolven näkemys legendaaristakin legendaarisemmasta rallipolkujen valtiaasta.

Griffiths ei ollut uskoa onneaan saatuaan tiistai-iltana kuulla voittaneensa noin 27 000 euron arvoisen "Evon" itselleen.

Ilo loppui lyhyeen

Griffiths kävi vielä samana iltana hakemassa autonsa noin 150 kilometrin päästä ja palasi sillä ylpeänä kotikulmilleen. Hän ei kuitenkaan arvannut, ettei iloa kestäisi kuin muutama tunti.

Lancerin vajaat 300 hevosvoimaa olivat Griffithsin käsille liikaa, sillä keskiviikkoaamuna noin puoli seitsemältä paikallista aikaa hän menetti auton hallinnan ilmeisen kovassa nopeudessa ja täräytti sen voimalla betonimuuriin.

Auto meni lunastuskuntoon, mutta kaikeksi onneksi Griffiths ja kyydissä ollut kaveri pääsivät romuttuneesta autosta omin voimin pienistä vammoistaan huolimatta.

Griffiths kertoi brittiläiselle Daily Mailille olevansa onnekas, sillä romuttuneesta autostaan huolimatta hänen kaverinsa ei loukannut itseään vakavasti.

– Auton voi aina korvata, mutta joitain asioita ei, hän totesi.

Joutui sulkemaan Facebook-tilinsä

Kovasta rysäyksestä toipuvan Griffithsin piina oli kuitenkin vasta alkamassa. Kun tieto hänen onnettomuudestaan levisi sosiaalisessa mediassa poliisin julkaiseman kuvan jälkeen, alkoi ikäviä viestejä tulvia ovista ja ikkunoista. Myös arvonnan järjestäjä vahvisti, että auto oli sama, jonka he olivat vain tunteja aiemmin luovuttaneet voittajalle. He toivoivat kommentoinnin pysyvän asiallisena, mutta turhaan.

Tapaukselle ilkkuneet ihmiset levittivät somessa huhua, jonka mukaan Griffiths oli ajanut huumeiden vaikutuksen alaisena ja paenneen onnettomuuspaikalta. Totuus oli kuitenkin toinen.

– Minut puhallutettiin onnettomuuspaikalla ja minulle tehtiin myös huumausainepikatesti ja kaikki, Griffiths kertoo.

Poliisin mukaan onnettomuudessa oli osallisena vain yksi ajoneuvo, jonka kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Ei siis esimerkiksi rattijuopumuksesta, liikennepaosta tai mistään muustakaan vielä raskauttavammasta rikoksesta.

Somessa vaadittiin ilkikurisesti, ettei arvonnan voittaneelle Griffithsille myytäisi enää yhtäkään pilettiä mihinkään muualle kuin bussiin. Osa oli näreissään siitä, että heidän himoitsemansa auto ajettiin heti rusinaksi, kun he olisivat itse voineet voittaa sen.

– Näiden kilpailujen negatiivinen puoli on se, että unelma-autostaan haaveilevat oikeat harrastajat häviävät aina näille ääliöille, yksi purki tuntojaan.

Ilkeiden somekommenttien vyöry oli lopulta niin valtava, että Griffiths joutui väliaikaisesti sulkemaan Facebook-tilinsä. Kaikkein karmeinta oli kuitenkin se, että hänen äidilleen lähetettiin somessa viestejä, joissa toivottiin hänen poikansa kuolemaa.

– Ja kaikki vain siksi, että voitin auton. Jos olisin ostanut sen omilla rahoillani ja olisin kolaroinut sen näin, ei ketään olisi kiinnostanut.

Kannustaviakin viestejä

Ikävien kommenttien lisäksi Griffiths on saanut sosiaalisessa mediassa myös positiivissävytteisiä kommentteja.

– Sille kaverille, joka voitti Evo IX:n: Toivon kovasti, että olet kunnossa ja toivut nopeasti, kirjoitti yksi.

– Toivottavasti olet ok. Meillä kaikilla on joskus raskas kaasujalka vai mitä. Huolimatta siitä mitä tapahtui, olet kuitenkin hengissä, kannusti toinen.

– Olen iloinen, että hän on kunnossa. Osa kommenteista täällä on todella kamalia. Kaveri-parka on varmasti todella musertunut, kolmas symppasi.

Tapauksesta kertoi aiemmin Keskisuomalainen.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat