Mainos

14-vuotiaan ruotsalaispojan ihmepelastuminen: Katosi perheen luistelumatkalla, löydettiin jäältä kylmettyneenä

Ruotsin Linköpingissä etsittiin eilen illalla sankoin joukoin luisteluretkellä kadonnutta 14-vuotiasta poikaa. Epätoivoinen etsintä sai kuitenkin onnellisen lopun, kun poika löydettiin elossa, uutisoivat Expressen ja Corren -lehdet.

Tapahtuma sai alkunsa, kun poika lähti luisteluretkelle perheensä kanssa. Poika lähti luistelemaan etukäteen alas Roxen-järvelle. Kun perhe luisteli pojan perässä järvelle, poikaa ei näkynyt järvelle. Perhe oletti hänen kaatuneen ja lähteneen takaisin kotiinsa.

Perhe palasi tunnin sisällä kotiin, mutta poika ei ollutkaan kotona. Kun kello oli puoli kahdeksan illalla, eikä pojasta ollut vieläkään havaintoja, perhe teki hänestä katoamisilmoituksen.

Poliisi käynnisti heti laajat etsinnät pojan löytämiseksi, etsintäoperaatioon osallistui niin sukeltajat, helikopterit kuin Meripelastusseuran ilmatyynyaluskin. Poika oli hyvin pukeutunut, mutta lämpötila laski illalla lähes 20 pakkasasteeseen. Poliisin mukaan oli jo kiire.

– Olisi erittäin tärkeää, että löydämme hänet pian. Voi hyvinkin olla, että hän on kaatunut ja loukkaantunut itsensä. Kylmä ilma on myös yksi etsintöjä vauhdittava tekijä, kertoi Ruotsin poliisin päivystäjä Ronny Dahlqvist Expressenille etsintöjen ollessa vielä kesken.

Etsintäryhmä pelkäsi, että poika oli pudonnut jäihin, vaikka suuressa osassa järveä jääpeite on paksua. Roxen-järvessä on kuitenkin avonaisia vesialueita, jotka johtivat jokisuistoihin.

– Vaikka jää on 15 senttimetrin paksuista, voi olla paikkoja, jossa sitä ei ole niin paljon, Ulf Waltersson pelastuspalvelusta sanoi.

Etsinnöissä tapahtui iloinen käänne, kun Meripelastusseuran ilmatyynyalus löysi pojan keskeltä järveä noin kello 23.10.

Poika oli pahasti kylmettynyt, mutta kuitenkin tajuissaan.

– Poika oli kävellyt jäällä ja eksynyt, eikä enää tiennyt missä oli. Mutta hän oli muuten hyvässä kunnossa, vaikka oli selvää, että hän oli kylmissään oltuaan niin monta tuntia jäällä, Göran Johansson Meripelastusseuralta sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.