Expressen: Laajat etsinnät saatiin Ruotsissa päätökseen – kadonnut pikkutyttö löytyi hyväkuntoisena

Ruotsissa luonnonpuistoon kadonnut 6-vuotias pikkutyttö on löydetty hyväkuntoisena, kertoo Expressen. Tyttö oli kateissa sunnuntai-aamupäivästä lähtien Hudiksvallissa sijaitsevassa luonnonpuistossa Gävleborgin läänissä. Hänet löydettiin yöllä kello yhden aikaan.

Ruotsalaisen yleisradioyhtiö SVT:n mukaan yksi koirapartioista löysi kadoksissa olleen tytön.

Etsintöjä vaikeutti hankalakulkuinen maasto, jossa on paljon kallionkoloja, metsäväyliä ja koko metsäalue on kivikkoista. Gävleborgin viranomaisia edustava Joel Manner kommentoi aiemmin, että alue ei ole hyvä paikka kadota.

Myös sää oli kehno, ja tytöllä oli päällään vain kevyt vaatetus. Alueella satoi paljon ja lämpötila oli vain noin 15 astetta tytön ollessa kadoksissa. Kadonneen pikkutytön etsinnöissä oli mukana muun muassa helikoptereita ja koirapartiota sekä ryhmä vuoristopelastuksesta. Etsintöihin pyydettiin mukaan myös alueen tuntevia metsästäjiä, luontoharrastajia ja suunnistajia.

Expressenin mukaan etsinnöissä oli mukana noin 200 vapaaehtoista.

Tytön katoaminen havaittiin vähän ennen puoltapäivää. Paikalla oli kaksi perhettä, joiden lapset katosivat hetkeksi yhdessä. Toinen lapsista löytyi kuitenkin myöhemmin.

Ruotsalaislehdet ovat kertoneet, että alueella olisi nähty etsintöjen aikana karhu, mutta tieto ei ilmeisesti pidä paikkaansa. Yksi poliisi luuli kuulleensa karhun ääniä, mutta metsästäjät tai koirat eivät löytäneet paikalta jälkiä karhusta.

Lue myös:

    Uusimmat